En venn delte et FB-innlegg fra Kai-Samuel Vigardt, som synes det er merkelig at landsdekkende medier ikke har skrevet en eneste sak om påskens kristne budskap så langt i påsken.
Etter at innlegget ble publisert for to dager siden, har Document sjekket hva medier har skrevet 1. påskedag, som er regnet som gledens dag, da Jesus sto opp fra de døde.
Kai-Samuel ber sine følgere om å dele innlegget hvis de er enig, og så langt har det over 1600 delinger.
Folk er frustrerte over at alt vi holder kjært, blir tatt fra oss – også vår kristne tro og tradisjoner knyttet til den. Dette er noe som opptar folk, og som Alex skriver i kommentarfeltet, er det kjempetrist.
Kai-Samuel avslutter med at han synes det er trist å se hvordan media forsøker å styre livet vårt til å handle om det de synes bør være det viktigste i våre liv.
Document har plukket ut noen av innleggene denne 1. påskedag som våre medier velger å dele med det norske folk.
NRKs påskebudskap: Ta med vibrator på byen for å sikre orgasme
Det første innlegget vi kommer over som handler om påsken, er Påskelabyrinten. Her kunne den selvutnevnte opplysningskanalen benyttet anledningen til å la leserne teste sine kunnskaper om påsken.
Men ikke et eneste spørsmål handler om vår viktigste høytid. Det første spørsmålet gjelder eksempelvis hvor Abu Dhabi er hovedstad.
Den vulgære videoen om Jenny, som tar med seg vibrator på byen for å sikre seg orgasme, har ligget prominent på forsiden hele dagen.
Den er ikke bare upassende med tanke på dagen som feires, men etter å ha sett den (dessverre) kan man bare synes synd på norske mannfolk som møter slike kvinner.
Who needs them anyway?
Dessuten er det mange mennesker i Norge som ikke vil ha pornorelaterte innlegg slengt i ansiktet når de leser NRK, som de er tvunget til å betale for. Spør min mor.
Ifølge kristen tro er dette dagen da Jesus stod opp fra de døde
I rapporten fra Kautokeino, der kirken vil ta ansvar for sin rolle i fornorskningen, får vi faktisk litt undervisning i hvorfor 1. påskedag feires.
Journalistene Hanne Wilhelms, Ingvild Edvardsen og Matheo Dolva har jobbet med saken og skriver til slutt om preses Olav Fykse Tveit, som skal holde preken i Kautokeino 1. påskedag:
– Ifølge kristen tro er dette dagen da Jesus stod opp fra de døde.
Da vet vi dét.
Ikke engang i NRK-program der statskanalen «forklarer», kan de fortelle oss om påskens budskap, bortsett fra at månen bestemmer tidsrommet for høytiden.
Med tanke på NRKs storslåtte feiring av «festen etter fasten», der statskanalen inviterer til fest med spennende gjester, deilig mat og god musikk, og som også fokuserer på det religiøse aspektet ved ramadan og skjønnmaling av islam, kan vi bare si at NRKs påskebudskap er en hån mot nordmenn.
Skammelig er det – og nitrist.
VGs påskebudskap handler om lidelser i Gaza – og dildoer
VGs påskebudskap handler også om dildoer. Riktignok er dette annonsørinnhold fra Kondomeriet, men det ligger prominent på forsiden til den sexfikserte avisen hele dagen.
Avisen har ikke et eneste innslag om vår høytids 1. påskedag, bortsett fra en rapport om overfladiske kjendiser og Tinderfesten.
Vi regner med Martha og Fetisha har vesken full av dildoer når de drar på byen, for det er dét norske medier synes bør være det viktigste i våre liv.
Ellers har VG flere oppsiktsvekkende nyheter fra Gaza. Sami Abu Salem og Kyrre Lien skriver om at Israel bruker sult som våpen.
Langfredag kunne vi lese en sak av Kyrre Lien som intervjuet Mohammad fra Hamas’ libanesiske fløy og som er stolt av hva de gjorde den 7. oktober.
VG forklarer hvordan de dekker krigen mellom Israel og Hamas, og skriver at de ikke har valgt side i nyhetsdekningen og er opptatt av å formidle det som skjer så presist og helhetlig som mulig.
Vi er ikke så sikre på at dét stemmer.
Det er på tide at det kristne aspektet ved påsken fjernes
Heller ikke Dagbladet, TV 2 eller Aftenposten har noen saker om påskens kristne budskap, mens Nettavisen har tatt en påskeprat med Harlem Alexander, som mener det er på tide at det kristne aspektet ved påsken fjernes.
Alexander har tydeligvis ikke fått med seg at det er nettopp dette som skjer i det offentlige Norge og i riksdekkende aviser.
Tuva Mathilde Løland har snakket med Alexander, som er frisør og tv-profil og som fant kjærligheten med Jan Thomas på tv for fire år siden.
Alexander forteller at hans påsketradisjon ikke består av mer enn å spise masse godteri!
– Folk reiser jo til hytta, men vi er ikke glad i snø, og vi står ikke på ski.
Hva er den mest overvurderte påsketradisjonen, spør Løland?
– Jeg er ateist, og jeg ser ikke helt poenget med at det er så mange kristne elementer i påsken. Det er veldig gammeldags, kan man ikke heller kalle det for en fridag?
– Påske er veldig koselig, og da vet man at man har noen fridager, men jeg vet egentlig ikke hvorfor man feirer det en gang.
Nettavisen gir seg ikke der, og har gitt Bjørn Skomakerstuen ordet i avisens Norsk Debatt.
Skomakerstuen takker Vårherre og Jesus, for uten dem hadde vi trolig sett langt etter noen hellig-herlige fridager og Solo i solveggen.
Kritikken vår gjelder ikke Skomakerstuens innlegg, som er ment som en humoristisk takk fra ikke-troende til troende, men at han fikk spalteplass, viser slagsiden til Nettavisen, som er den samme som i resten av riksmediene.
Ut med påsken, som er vår viktigste kristne høytid.
I stedet skal ramadan og «festen etter fasten» prakkes på fortvilte nordmenn som opplever at alt de har kjært, blir tatt fra dem.
Det er virkelig trist å se hvordan media forsøker å styre livet vårt til å handle om det de synes bør være det viktigste i våre liv.
Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!
Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.