Torsdag trakk to av verdens største investeringsselskaper seg fra en venstrevridd klimakoalisjon av virksomheter som tilsynelatende har som mål å redusere såkalt global oppvarming gjennom handlinger i privat sektor.

Det er ikke smågutter det er snakk om, akkurat. JPMorgan Chase og State Street Global Advisors trekker seg helt ut av Climate Action 100+. Samtidig reduserer verdens største investeringsfond BlackRock sin deltagelse.

Disse tre selskapene disponerer enorme midler. JPMorgan: 2,5 billioner dollar. State Street: 3,5 billioner dollar. Og så er det BlackRock, som disponerer hele 9 billioner dollar. Til sammen: 15 billioner dollar.

Dette skriver Eric Lendrum i American Greatness. Just The News var først ute med nyheten.

Climate Action 100+ er et investorledet initiativ for å sikre at verdens største bedriftsutslipp av klimagasser tar nødvendige tiltak mot klimaendringer. Klimakoalisjonen har blitt sett på som et av de største og mest fremtredende eksemplene på miljø-, sosial- og styringspraksis (ESG) i privat sektor.

Nettopp derfor har kritikere av ESG hatt Climate Coalition som en av sine hovedmål for kritikk, og kunngjøringene på torsdag ble møtt med feiring fra motstandere av ESG-hysteriet.

Enkelte kritikere maner dog til forsiktighet. En av disse er Will Hild, direktør for Consumer Research.

– JPMorgan og State Streets avgang er et nødvendig skritt i riktig retning, men forbrukerne bør vente med å stole på disse selskapene igjen.

– Ved å forlate klimakartellet Climate Action 100+ signaliserer de at handlingene til millioner av forbrukere og dusinvis av folkevalgte har effekt.

Når det gjelder BlackRock, så har de vært verdensledende i å presse ESG-initiativ på selskaper verden rundt, og det er lite som tyder på at de har planer om å slutte med galskapen, som er svært ødeleggende, særlig for litt mindre selskaper som merker det på bunnlinjen når de tvinges til å ansette en haug av folk i rene bullshit-jobber.

BlackRock utnytter sin enorme makt til å presse woke-venstres politiske håpløsheter på små selskaper over hele verden. Mange lar seg hypnotisere, og tror dette er fornuftig bruk av aksjonærenes midler. Andre føler seg presset.

Men uansett er dette en god nyhet som muligens kan åpne for at andre store internasjonale selskaper tar til vettet, og at presset mot mindre selskaper avtar.

ESG ble diskutert på Dagsorden 5. oktober, for dem som er interessert i mer informasjon.

Dagsorden 5. oktober: ESG ødelegger Vestens økonomi, men hva er ESG?

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.