En rekke store giverland, deriblant USA og Tyskland, har satt støtten til FN-organisasjonen UNRWA på vent.
Dette skjer etter at tolv ansatte i organisasjonen er anklaget for å ha deltatt i angrepet på Israel 7. oktober.
FrP-leder Sylvi Listhaug mener at den økte støtten setter Norge i et underlig lys.
– Det viser at Norge har en helt annen linje enn de landene som vi burde sammenligne oss med i denne saken. Det blir tatt veldig lett på at UNRWA er en organisasjon hvor tolv ansatte kan ha deltatt i terrorhandlinger mot Israel, sier hun til Vårt Land.
Hun mener at vi må stanse støtten og frykter at norsk bistand kan ende opp i hendene på Hamas.
– Det er all grunn til å frykte det når vi ser at ansatte kan være knyttet til angrepet. Mange kan også ha tilknytning til Hamas eller Islamsk jihad. Vi kan ikke være naive, sier hun.
FN har opprettet en uavhengig gruppe som skal granske anklagene. Ifølge Listhaug tyder dette på at de anerkjenner at de har et problem.
– Når det er satt ned en gruppe for å granske, så gjøres det ikke ut av det blå. Det gjøres fordi man har reelle bekymringer og konkrete holdepunkt for at dette kan ha skjedd.
Hun mener at dette ikke blir tatt på alvor av regjeringen.
– Det virker som at det gjør null inntrykk på norske myndigheter og at det ikke blir tatt på alvor av regjeringen.
Utenriksminister Espen Barth Eide er imidlertid urokkelig i sin tro på UNRWA.
– Situasjonen for befolkningen i Gaza er katastrofal, og UNRWA er den viktigste humanitære organisasjonen der, sier han.
Listhaug mener imidlertid at vi kan tilby den samme hjelpen gjennom andre organisasjoner, og at de raskt kan ta over oppgavene til UNRWA.
Men også det er Barth Eide uenig i.
– Det er viktig å skille mellom hva enkeltpersoner kan ha gjort og hva UNRWA står for. Befolkningen i Gaza trenger akutt humanitær hjelp og skal ikke måtte betale prisen for andres handlinger, sier utenriksministeren.
Listhaug mener dette bare er tullprat.
– Det handler om å sørge for at vi ikke støtter organisasjoner som kan ha tilknytning til terrorisme. Jeg vil tro at hvis det hadde vært snakk om tilknytning til IS eller Al Qaida, så ville støtten blitt stoppet ganske raskt. Etter vårt syn er Hamas også en terrororganisasjon som vi definitivt bør ha stor distanse til, avslutter hun.