Et skip med om lag 14.000 sauer og 2000 kyr er strandet ved kysten av Australia etter at det måtte innstille turen til Israel via Rødehavet.
Dyrevernere reagerer sterkt ettersom temperaturen i området er nærmere 40 grader.
– Dyrenes skjebne viser at eksporten av levende dyr er «råttent inn til beinet», sier Josh Wilson, som sitter i byrådet i Fremantle sørvest i Australia, der skipet ble lastet.
Sauene og kyrne kan eventuelt føres tilbake Australia, men der må de tilbringe en måned i karantene. Alternativet er å sende dem på en månedslang reise rundt Afrikas sørspiss, opplyser australske myndigheter.
Fartøyet forlot Australia 5. januar med kurs for Israel, men snudde i midten av januar fordi skipet risikerer å bli utsatt for angrep fra Houthi-militsen i Jemen.
Militsen har siden oktober angrepet en rekke handelsskip og krigsskip i områdene rundt Rødehavet som en reaksjon på Israels krigføring på Gazastripen.
Bak eksporten står det israelske selskapet Bassem Dabbah, som har bedt den australske regjeringen om tillatelse til å laste mer fôr og veterinærprodukter for å kunne seile rundt Afrika.
Selskapet har ikke vært tilgjengelig for en kommentar, skriver nyhetsbyrået Reuters.
Australias regjering har lovet å forby eksport av levende dyr i løpet av de neste årene, men forslaget blir møtt med hard motstand fra bondeorganisasjoner som sier at arbeidsplasser og lokalsamfunn kommer til å bli rasert.
New Zealand innførte forbud mot eksport av levende dyr etter at et skip med over 5800 kyr sank i kraftig uvær i 2020. Flere sjøfolk mistet livet, og mange dyr ble liggende flytende i sjøen.
(©NTB)