Flere medier fortsetter å publisere anklager om Trump og hans tilknytning til den avdøde skamfulle finansmannen Jeffrey Epstein. At anklagene ble trukket tilbake i 2019 blir i stor grad skjult langt inne i teksten.
Mandag var det flere velkjente medier som publiserte en rapport om at Donald Trump var navngitt i de mye omtalte Epstein-dokumentene, skriver Breitbart.
Dette inkluderte påstander fra et av Epsteins ofre, Sarah Ransome, som i e-poster til New York Post i 2016 hevdet hun hadde videoer av seksuelt samvær med Trump, Bill Clinton, prins Andrew og Richard Branson.
Men Ransome kunne aldri dokumentere påstandene, og de omtalte videoene ble aldri presentert. I 2019 trakk hun alle anklagene tilbake, og innrømmet at hun hadde funnet opp hele saken for å skape oppmerksomhet til Epsteins oppførsel, og for å få ham til å tro at hun hadde «bevis som ville komme ut hvis han skadet meg».
Allikevel publiserte flere medier saken mandag, og lot faktumet at anklagene var trukket tilbake stå et stykke ned i teksten. Hvis man leser overskriften i Daily Mail, uten å lese hele teksten, så får man ikke noe inntrykk av at anklagene er trukket tilbake.
Dette virker ikke akkurat som god presseetikk, selv om Daily Mail sikrer seg ved å bemerke i fjerde avsnitt at Ransom har trukket tilbake anklagene.
New York Post bruker samme metode, med følgende overskrift.
Også her kommer informasjonen om at Ransome har trukket anklagene sine et stykke ned i teksten.
In 2019, Ransome admitted in a New Yorker article that she “invented the tapes to draw attention to Epstein’s behaviour.”
Independent følger opp med følgende overskrift.
Donald Trump’s alleged ‘sexual proclivities’ graphically detailed in new Epstein documents
Dagbladet har også skrevet om saken, under tittelen. – Samleiet ble filmet. Men her vises det til at anklagene er trukket tilbake allerede i ingressen, og at Ransome er under angrep fra flere kanter. Dagbladet består altså testen.
Men overskriftene i flere store internasjonale medier skaper et inntrykk som sprer seg blant alle som hater Trump, og i sosiale medier er overskriftene nok sannhet for alle som er smittet av Trunp Derangement Syndrom.
Man kan selvsagt være kritisk til Trump, men da bør man vel knytte kritikken til noe mer reelt enn falske påstander som er trukket tilbake for flere år siden.
Selv CNBC innrømmer at det ikke finnes noen bevis for at Trump deltok i ulovlig og/eller kritikkverdig opptreden i kontakt med Epstein, som Trump mistet kontakten med for mange år siden etter at de to havnet i en konflikt.
Trump var selv til stede under en seanse i den føderale domstolen i Washington tirsdag. Etterpå snakket han med pressen og advarte om «hurlumhei» dersom rettssaken mot ham får gå som planlagt. meldte NTB-AFP-TT.