Arbeids- inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap). Foto: Emilie Holtet / NTB

I neste års budsjett vil regjeringen styrke ordningen med «minoritetsrådgivere» i skolen. Men disse skal nå endre navn til «mangfoldsrådgivere».

Norske skoler er, som samfunnet for øvrig, i ferd med å bli en smeltedigel av alle verdens kulturer. Ikke minst har innvandringen fra land i den tredje verden satt sitt preg på skolemiljøer over hele landet.

Dette ses fra myndighetenes side som noe entydig positivt, og omtales gjerne med begrep som «mangfold».

Skolene har en tid hatt noe som kalles «minoritetsrådgivere», som skal tilrettelegge for best mulig samspill og integrering mellom alle de grupper som per i dag utgjør landets elevmasse.

Men ifølge NTB mener nå regjeringen det bør endres noe på begrepene. Norge har faktisk en egen minister som sysler med slike saker:

– Over tid har det kommet tilbakemeldinger om at «minoritetsrådgiver» kan være misvisende. Nå endrer vi navnet til «mangfoldsrådgiver», fordi det er mer inkluderende og dekkende for hva rådgiverne faktisk jobber med, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna i en pressemelding.

De såkalte mangfoldsrådgiverne skal være et lavterskeltilbud for utsatt ungdom på utvalgte skoler. I fjor bidro de med veiledning i 950 saker, der de fleste handlet om negativ sosial kontroll og vold.

Det oppgis ikke om det er voldsutøverne, deres ofre eller begge parter som her skal veiledes. Les mer i sak under.

I neste års budsjett foreslår regjeringen å styrke ordningen med seks nye stillinger. Fra 2024 vil det dermed være hele 65 av disse mangfoldsrådgiverne ute i norske skoler.

Les også: 

Mangfoldet har inntatt Askim ungdomsskole

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.