Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo mener venstresiden støter bort unge menn ved å være for «woke».
Oslos ordfører har forsøkt å lære seg et nytt fremmedord, men har tydeligvis misforstått begrepet totalt. Han virker å tro at woke betyr kun noe som omhandler den evinnelige likestillingskampen, som fortsetter for fullt lenge etter at jentene har passert guttene på skoler, universiteter og når det gjelder rettigheter.
Nå vil Johansen ta grep for å nå guttene – før høyresiden tar dem, skriver Klassekampen fredag.
Ap-toppen har selv to sønner og tror at høyresidens valgskred ved skolevalget i stor grad skyldes at de røde partiene skyver gutter og menn fra seg.
– Vi oppfattes som veldig politisk korrekte. Det er en stor avstand mellom venstresidens budskap og det guttene oppfatter som sine idealer og utfordringer i livet, sier Johansen. (NTB)
Humoren blir nesten tragisk når bildet NTB bruker av Johansen viser ordføreren foran et rådhus hvor Pride-flagget vaier, det ultimate symbolet på woke galskap.
Asle Toje kommenterer på sin Facebook-side:
Raymond Johansen undrer hvorfor unge menn ikke stemmer Ap. Han vet svaret:
«Det er ikke hokus pokus. Snakk med gutta, ikke om dem. Veien framover går ikke gjennom ekskludering. Vi trenger gutta.»
Men ikke så mye at de kommer med på bildet, åpenbart. Hvilken gruppe er ikke representativ for ‘våre unge’?
På spørsmål om venstresiden er blitt for «woke», svarer Johansen:
– Ja, det mener jeg. Det kommer selvfølgelig an på hva du legger i ordet, men den parodiske, overdrevne varianten er et problem, sier Johansen.
Her definerer Johansen «woke» med kanselleringskultur, moralsk fordømmelse av feil holdninger og strenge regler for hva som er lov å mene. Dette mener altså ordføreren som ville bruke milliarder på karbonfangst og -lagring på Klemetsrud, og i tillegg ønsker å sperre inne Oslos befolkning i marerittet 15-minuttersbyen. Mens regnbuen har senket seg over rådhuset i Oslo, og nesten alle parkeringsplasser er fjernet fra byen.
Heldigvis kommer AUF-lederen Johansen til unnsetning, når han nå har rotet seg inn i et begrep han ikke forstår. For AUF-leder Astrid Hoem vil ikke høre på Raymond Johansens bønn om å slutte å være «woke», og mener begrepet er en avsporing.
– Jeg leste det intervjuet. Jeg tenker at Raymond er invitert til å være med på skoledebatter for å se at det ikke er slik på norsk venstreside, sier Hoem til Klassekampen lørdag.
Hoem nevner at Unge Høyre har påstått at de ikke er woke på skoledebattene, og i tillegg har sagt at det bare finnes to kjønn. Hvor mange kjønn Hoem mener det finnes fremgår ikke, men hun har uansett oppdaget en helt ny front i woke-debatten.
– De gjør det til et stort poeng at det er teit å være woke, og han stiller opp transpersoner som fiendebilde mot yrkesfagelever. De er veldig opptatt av at vi er woke, men det er en debatt som egentlig ikke er ekte, sier hun.
Her trodde man at man var noenlunde opplyst om konfliktlinjene i woke-debatten, så oppdager man plutselig en helt ny front: Transpersoner er i krig med yrkesfagelever!
Hoem sier videre hun mener mye av woke-debatten er en importert kulturkrig fra USA, som ikke passer med norske forhold.
Spør kunststudentene på KHiO, som ble utestengt fordi de ville lære om klassisk kunst, ikke om afrikansk dekolonisert og ukjente arbeider. Spør Christina Ellingsen, som ble ettersøkt av politiet i åtte måneder, siden hun sa noe så anti-woke som at en mann ikke kan være en lesbisk mor.
Hoem kan jo ta en prat med Anne Kalvig, som følte seg presset ut av Universitetet i Stavanger etter 25 år, fordi hun hadde feil meninger om biologiske kjønn.
Hvorfor ikke ta en prat med den inhabile Anette Trettebergstuen, som ville forby all konverteringsterapi, etter å ha skrevet bok som oppfordret folk til å konvertere til riktig seksualitet, dvs. homoseksualitet. Spør kirken, som aldri får nok av «dialog» med kirkens fiender.
Hun kan muligens ta en prat med seg selv, etter at hun i vår kom med et dårlig skjult angrep på arbeidslinja, og antydet at det var urettferdig at man som trygdet tjente mindre enn de som faktisk jobber. Samtidig mente hun det var viktig å øke bistanden (for den har jo vært så vellykket) og øke støtten til palestinske terrorister (for det har jo vært en ren suksesshistorie!)
Så ga hun også Trond Giske skylden for Aps tilbakegang, etter at Giske hadde vervet flere tusen nye medlemmer i sin Ap-avdeling Nidaros.
Har Johansen eller Hoem noensinne argumentert for at ytringsfriheten bør gjenopprettes ved at den patetiske paragraf 185 blir avskaffet? Nei, tenkte meg det. Er man tilhenger av denne råtne og urettferdige lovparagrafen, så er man per definisjon preget av woke tankegang, hvor utvalgte grupper blir tildelt spesielle rettigheter.
Raymond Johansen forstår ikke begrepet woke, og Astrid Hoem forstår ikke at hun er woke. Simen Bondevik fra partiet Sentrum er derimot stolt av å være woke, og mener at de som ikke mener det samme som ham kun ønsker mer rasisme og diskriminering.
– Hva er det «antiwoke»-aktivister egentlig er redde for? Er det tanken om et samfunn fritt for rasisme som skremmer dem? spør Bondevik.
Godt valg.
Les også: