Radikal kjønnsteori er i ferd med å innta barnehager og skoler. Både læreplaner og materiell blir nå tilpasset en ny virkelighetsforståelse med at kjønn er et sosialt og ikke et biologisk anliggende. Regjeringen har lagt ut et nytt lovforslag til høring som skal gjøre det straffbart å utøve konverteringsterapi i den hensikt å omstille en persons seksuelle orientering eller kjønnsidentitet.
Ifølge det nye lovforslaget skal barn skal gis et særskilt vern. Men burde det heller ikke vært slik at barn i stedet burde vernes mot den nye, uvitenskapelige og forvirrende kjønnsteorien?
BIID (Body Integrity Identity Disorder) eller kroppsidentitetsforstyrrelser er en eksisterende diagnose og psykologisk tilstand hvor en person føler/mener å leve i en kropp som ikke samsvarer med hans/hennes idealiserte selvbilde.
Eksempler på slike tilstander er ønske om amputasjoner, blindhet, lammelser eller lignende handikap. Denne pasientgruppen har – ikke overraskende – problemer med å få tilgang til ønsket «behandling» da leger og helsepersonell nekter å skade pasienter.
Jeg håper helsemyndigheter og styrende politikere ikke lager lover som forbyr eller gjør det straffbart å tilby psykologisk behandling for pasienter med BIID, da dette er å betrakte som konverteringsterapi.
Kan kjønnsinkongruens være en variant av BIID?
Å amputere en frisk legemsdel (f.eks en fot) eller å deaktivere en sans/førlighet (blindhet eller lammelse) bør kunne sammenlignes med å amputere et friskt kjønnsorgan og kjønnshormonbehandling. Etter undertegnedes mening er det eneste riktige i møte med kjønnsinkongruens å tilby psykologisk hjelp med tanke på å tilbakestille ønsket/identiteten til å samsvare med den biologiske realitet.
Det er legitimt å innføre straffeansvar for helsepersonell og pedagoger som gjennom sitt virke forsøker å imøtekomme og/eller bekrefte biologiske og medisinske vrangforestillinger.
I dag gjøres det motsatte da læreplaner krever at pedagoger LHBTI-problematikk i lys av toleranse og inkludering. Hva gjør man om helsepersonell og pedagoger ikke kan være med på dette av samvittighets- eller religiøse årsaker? Skal man benytte reservasjonsrett i en overgangsfase og deretter innføre et yrkesforbud mot prinsippfaste pedagoger og helsepersonell?
Vi trenger politikere som har mot og innsikt til å ta opp denne kampen fordi det kan bli en smertelig og dyrekjøpt erfaring dersom man først innser konsekvensene gjennom behandlingsresultater som samsvarer med uvitenskapelige teorier og vrangforestillinger.
Hans Borge er 1.kandidat for Konservativt i Stavanger.