Storheia vindpark, Fosen. Foto: Heiko Junge / NTB

Interesseorganisasjonen Motvind Norge politianmeldte onsdag ledelse og eiere av Storheia og Roan vindkraftverk på Fosen.

Det tilspisser seg ytterligere i vindkraftsaken på Fosen. Nå gås det til politianmeldelse av utbyggerne.

Motvind Norge anmelder ledelsen i Fosen Vind og Roan Vind med eiere – de to vindkraftverkene som etter Høyesterettsdommen i Fosen-saken ikke har gyldig konsesjon.

NTB beretter om saken.

Motvind Norge skriver på sin Facebook-side at de anmelder vindkraftselskapene i solidaritet med samenes rettigheter, for ulovlig drift og bruk av eiendom.

Anmeldelsen ble levert til Økokrim og politiet i Trøndelag onsdag morgen.

Motvind Norge ble startet i 2019 og er en interesseorganisasjon som kjemper mot vindkraftutbygging i Norge. Document har ved flere anledninger omtalt aksjoner i regi av organisasjonen, se sak under.

Den 26. juni startet de en aksjon ved Roan vindpark på Fosen. Aksjonister fra Motvind Norge og Naturvernforbundet blokkerte veiene til vindkraftverket i ni dager.

Det er uklart hvordan politimyndighetene vil forholde seg til en slik anmeldelse. Politiet har tidligere vært beskyldt for å opptre nærmest som medhjelpere for vindkraftinteressene og deres statlige sponsorer, og systematisk motarbeidet alle lokale og folkelige protester.

Skulle det gå mot en rask henleggelse av den nye anmeldelsen, vil det av mange oppfattes som en bekreftelse av politiets uryddige rolle i saken.

Les også: 

Motvind: Aksjonene fortsetter på Fosen

Sommerlesning! Bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.