NTB

Tre palestinere er drept i et israelsk angrep mot byen Jenin på den okkuperte Vestbredden, ifølge det palestinske helsedepartementet.

Israel melder at de gjennomfører en «omfattende kontraterrorisme-operasjon». Videre heter de at de har angrepet et felles operasjonssenter som ble brukt som kommandosentral for Jenin-brigadene, en samling av militante fra forskjellige grupper.

Israel sier at bygget ble brukt som et «avansert observasjons- og rekognoseringssenter» og at det ble oppbevart våpen og eksplosiver der. Bygget ligger i flyktningleiren i Jenin, skriver Haaretz.

Innbyggere i Jenin sier at et hus ble ødelagt av en rakett. Ifølge palestinske myndigheter ble minst 13 andre såret, tre av dem alvorlig. Kilder i Jenin opplyser til Haaretz
at det trolig er flere sårede enn meldt, men at det ikke er gode offisielle tall fordi hjelpeinnsatsen er vanskelig.

Rykket inn

IDF tvitrer at de ikke vil forholde seg passive mens «terrorister fortsetter å skade sivile mens de bruker Jenin-leiren som gjemmested».

Haaretz siterer palestinske kilder på at det ble rettet luftangrep mot flere steder i flyktningleiren. Kilder i Jenin sier til avisa at israelske styrker har omringet flyktningleiren, og at det kan være flere døde enn det som er meldt av palestinske myndigheter.

Nyhetsbyrået DPA siterer palestinske rapporter på at israelske soldater tok seg inn i Jenin kort tid etter luftangrepet og kjempet mot militante palestinere.

Samtidig har en palestinsk mann blitt drept i sammenstøt med israelske soldater nær den israelske bosetningen Beit El ved Ramallah, ifølge Haaretz.

Flere angrep

I juni ble tre militante palestinere drept i et droneangrep mot en bil i Jenin, det første israelske droneangrepet der siden 2006. IDF har ikke presisert om mandagens angrep var med drone.

Israel har ofte aksjoner i Jenin, som ligger nord på Vestbredden, der palestinske militsgrupper, blant dem Hamas og Islamsk hellig krig, har krigere.

Noen dager før droneangrepet i juni, tok israelske styrker for første gang på over 20 år i bruk Apache-helikoptre i et angrep på Vestbredden. Det skjedde etter at israelske styrker på bakken møtte væpnet palestinsk motstand i Jenin.

Mange drepte

Siden årsskiftet har mer enn 130 palestinere blitt drept i sammenstøt med israelske soldater, skriver DPA. Samtidig skal 22 israelere, en ukrainer og en italiener være drept i palestinske angrep.

Israel okkuperte Vestbredden og Øst-Jerusalem i seksdagerskrigen i 1967. Palestinerne legger krav på områdene og ønsker Øst-Jerusalem som hovedstad i en palestinsk stat en gang i framtida.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.