Utdanningsetaten i Oslo inviterer til dialogmøte om skolens arbeid med mangfold og inkludering etter situasjonen rundt håndhilsning under en vitnemålsseremoni.
– I osloskolen har vi en mangfoldig elevgruppe, og vi skal være gode på å skape inkluderende fellesskap på våre skoler. I det arbeidet oppstår det dilemmaer som vi ønsker å drøfte med sentrale organisasjoner og stemmer på feltet, sier Marianne Mette Stenberg, divisjonsdirektør i osloskolen i en pressemelding.
Stenberg har ansvar for kompetanseutvikling, elevrettigheter og PPT i Utdanningsetaten.
Møtet skal holdes 6. september, opplyser Oslo kommune til Avisa Oslo.
– Målet vårt er å høre ulike perspektiver og å få innspill til osloskolens arbeid med å bygge et inkluderende fellesskap, sier Stenberg.
Disse aktørene er invitert til møte, som vil finne sted i september: Antirasistisk Senter, Organisasjonen LIM – Likestilling, integrering, mangfold, Minotenk, Likestillings- og diskrimineringsombud Bjørn Erik Thon, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Claudia Lenz, Julia Orupabo, Hawa Abshir Muuse, mobbeombud Henrik Raustøl, Kommunalt foreldreutvalg (KFU), Elevorganisasjonen i Oslo. Utdanningsforbundet, Skolelederforbundet og Fagforbundet.
Møtet blir arrangert etter at en video gikk viralt for noen uker tilbake, og som videre skapte debatt. Videoen viser en elev som ikke ønsker å håndhilse på rektor under en vitnemålsutdeling for 10. klasse på en skole i hovedstaden.
I videoen kommer det videre fram at rektoren roper til forsamlingen: «Folkens, vi bor i Norge, og vi kan ikke ha det sånn. Foreldre, vi bor i Norge» og «Dere skal jobbe med norske kvinner, ellers lykkes dere ikke i Norge».