NTB

Politimannen som skjøt og drepte en fransk 17-åring tirsdag, er pågrepet og siktet for drap. For tredje dag på rad ventes det store opptøyer.

En mobilvideo tatt av et vitne viser en politibetjent som retter våpenet sitt mot en bil som står stille. Når 17-åringen, som jobbet som leveringsbud, plutselig kjører av gårde, skyter politibetjenten på kloss hold.

Gutten som ble skutt, hadde nordafrikansk opphav. Hendelsen fant sted i Paris-forstaden Nanterre.

Den foreløpige etterforskningen viser at «vilkårene for lovlig bruk av våpenet ikke var oppfylt», ifølge Pascal Prache i den franske påtalemyndigheten.

Moren leder an protester

Saken har ført til store protester i Frankrike, og for tredje dag på rad ventes det store folkemengder i gatene. Flere tusen tok del i en minnemarsj etter politidrapet. Først i toget var moren til den avdøde gutten, ikledd en t-skjorte med påskriften «rettferdighet for Nahel».

– Ingen rettferdighet, ingen fred! Alle hater politiet! ropte folkemengden.

Natt til torsdag ble 150 personer pågrepet i opptøyene. Frankrikes president Emmanuel Macron har kalt skytingen utilgivelig, men har også reagert på opptøyene.

– En tenåring ble drept. Det er utilgivelig og det finnes ingen unnskyldning, sa han til pressen under et besøk til Marseille onsdag.

Stanser kollektivtransport

Rundt 40.000 politifolk utplasseres over hele Frankrike torsdag for å håndtere opptøyene.

Klokka 21 torsdag parkeres byens busser og trikker for å sikre sjåførenes sikkerhet. Natt til torsdag ble en buss påtent sør for Paris, etter at en gruppe mennesker tang alle passasjerene gå av, ifølge politiet.

– Vår kollektivtransport er ikke mål for kjeltringer og vandaler! skriver Valerie Pecresse, president Paris-regionen, i sosiale medier.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.