NTB

Statsministeren møtte søndag morgen flere av sine ministere for å diskutere situasjonen i Russland. Det har ikke vært aktuelt å trappe opp grensesikkerheten.

– Det har vært et veldig uoversiktlig og dramatisk døgn, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK.

Søndag morgen hadde han et møte med utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap), forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) for å diskutere situasjonen i Russland.

Situasjonen var spent gjennom hele lørdag, men utpå kvelden ble det kjent at Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin hadde gått med på en avtale og i bytte mot løfte om amnesti hadde bedt sine leiesoldater om å snu. Selv satte han kursen for Belarus.

Støre sier situasjonen i Norge ikke er påvirket av det som har skjedd, og at det ikke har vært aktuelt å trappe opp sikkerheten i grenseområdene.

Søndag ettermiddag møter han de nordiske statsministrene og den canadiske statsministeren til et toppmøte på Island, som var planlagt lenge før lørdagens hendelser.

*/(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.