En liten kommune i Michigan legger seg til den stadig lengre listen over amerikanske byer som begrenser bruken av regnbueflagget under årlige LGBTQ+-parader.

Kommunen Hamtramck, som ligger som en enklave midt i storbyen Detroit i delstaten Michigan, har besluttet å forby bruken av regnbueflagget på kommunens eiendom, skriver Vårt Land.

Private kan fortsatt bruke flagget, men på offentlig område kan man nå kun flagge med byens, delstatens og USAs flagg, samt to spesifikke flagg, ett for amerikanske krigsveteraner og ett som representerer landene som byens innvandrere kommer fra.

Hele 40 prosent av Hamtramcks 27 000 innbyggere er førstegenerasjonsinnvandrere, og omtrent halvparten av innbyggerne har røtter i Jemen og Bangladesh. I 2023 ble byen den første i USA med kun muslimer i bystyret.

Mannen bak resolusjonen, bystyremedlem Mohammed Hassan, sa at regnbueflagget går imot noen av borgeres religiøse overbevisninger.

– Vi elsker alle. Vi hater ingen, og vi diskriminerer heller ingen. Vi jobber for folket og det flertallet ønsker, sa Hassan.

 

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.