Foto: The Times Magazine

Løgnene som Storbritannias mest kjente IS-kvinne forteller, burde være en oppvekker for norske medier og politikere. Men kjenner vi dem rett, vil de vil aldri gi opp å være nyttige idioter for radikal islam.

– Det ville vært fint å se en jesidi-jente få en lignende sjanse til å fortelle historien sin, skriver Tom Holland på Twitter:

– Kanskje en av de mange bortførte, slavebundne og voldtatte av organisasjonen som Shamima Begum så entusiastisk sluttet seg til.

– Noen andre som føler seg litt kvalm over å se en IS-brud bli en cover-stjerne? spør Jake Wallis Simons i samme tweet, og vi tenker i vårt stille sinn, at det gjør vi.

For vi som tilhører den «andre siden», føler både avmakt og kvalme når vi ser hvordan liberale medier iherdig deltar i kampanjen for «hjemhenting» av kvinnelige IS-terrorister. I tillegg blir de fremstilt som ofre for menneskehandel og uskyldige husmødre som vasket og laget mat for sine barbariske menn.

Mens de samme personene forteller oss gang etter gang at vi må ta et oppgjør med det høyreekstreme tankegodset, får IS-kvinnene et frikort for sine ekstreme tanker som støtter islamsk terror.

Vi ser for oss folkemordet på det vakre og fredelige jesidi-samfunnet; de som ble halshugget og brent levende; ofre og etterlatte fra de over 140 terrorangrep i 29 land; Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen; og tusenvis av andre uskyldige mennesker, mens vi og lurer på hva som er i hodet til liberale godhetsposører som kjemper for at disse monstrene skal kunne gå fritt iblant oss. Samtidig ignorerer de utallige ofre som led under terroren i den islamske staten (IS).

Vi forstår det ikke.

IS-kvinne er cover girl i The Times Magazine

IS-kvinnenes nyttige idioter finnes ikke bare i Norge. Vi ser det samme i USA, og spesielt i England nå da Shamima Begum er i vinden – igjen! Coveret på The Times Magazine er et grelt eksempel på hvordan britiske liberale medier fremstiller henne som en ordinær jente for å vekke empati i den britiske befolkningen.

Statlige BBC er ingen unntak. De er nå på den tredje dokumentaren om IS-kvinnen. Etter utbredt kritikk hevder de at programmene er av offentlig interesse, og at de har gjort en grundig undersøkelse av hvem hun egentlig var og hva hun gjorde i Syria. Som NRK tar de aldri selvkritikk, og de graver ikke dypt nok i hva Shamima Begum virkelig gjorde fra den dagen hun forlot England med sine to venninner til hennes liv i kalifatet.

Heldigvis gjør andre undersøkende journalister det, som Rory Tingle, korrespondent fra Daily Mail.

Løgnene som Begum forteller, burde være en oppvekker for norske medier når de formidler at Rahma Sadiq Juma (Ayan), Ugbad Sadiq Juma (Leila) og Sumaria Ghafoor var uskyldige husmødre som ikke hadde noe valg.

Ideologien til de IS-siktede somalisk-norske søstrene blir et sentralt tema for PST, skrev Geir Furuseth på Document.

Vil også PST tro deres historier? Beretninger som uten tvil vil ha like mange avvik som Begums. For disse kvinnene er ikke til å stole på. De er mestere i å lyve for blåøyde infidels.

Shamima Begum’s lies vs. reality

Shamima Begum har kommet med en ny bønn om å få komme tilbake til Storbritannia, skriver Rory Tingle i Daily Mail: «Shamima Begum’s lies vs reality.» Han har funnet mange avvik i hennes historie som tyder på at hun ikke forteller sannheten.

I BBCs nye dokumentar «The Shamima Begum Story: The Girl Who Joined ISIS» hevder hun at hun ikke visste om terrorgruppens grusomheter før hun forlot London. Hun nekter for å ha deltatt i terror-treningsleir, og trodde hun skulle til en islamsk utopi.

Hun fortalte lignende historier i I’m Not A Monster, en kontroversiell BBC-podkast på ti episoder som undersøker hva som skjedde med henne etter at hun forlot hjemmet sitt i Bethnal Green med to skolevenner i februar 2015.

Følgende er noen av løgnene Daily Mail-reporteren har avdekket.

Jeg har aldri sett video av halshugginger 

Begum hevder gjentatte ganger at hun ikke visste om terrorgruppens grusomheter før hun forlot London. Hun insisterer også på at hun ikke så voldelige propagandavideoer, som halshugging av gisler.

– Jeg visste ikke om grusomhetene fordi jeg var 15 år og så ikke på nyhetene. Jeg fikk nyhetene mine på sosiale medier der folk sa at dette er usant, det er en overdrivelse.

BBC-journalist Josh Baker påpeker at videoene var overalt på sosiale medier så vel som i nyhetene, men Begum påstår det var veldig vanskelig å se videoene for de ble stadig slettet.

– Og de jeg snakket med som var i IS, sendte heller ikke disse videoene.

Dette til tross for kommentarer hun ga i 2019 til BBCs Midtøsten-korrespondent, Quentin Sommerville, som spurte henne:

– En av grunnene til at du ble med i IS er fordi du så videoer av halshugginger, stemmer det?

– Ikke bare video av halshugginger men også de som viser familier og ting i parken. Det gode livet de kan gi deg. Ikke bare kampvideoene, men ja, de også.

Begum sa også til Sky News at hun var klar over halshuggingene. Hun hadde lært at det var lov i islam, så det var greit for henne. «From what I heard, Islamically that is allowed, so I was okay with it.»

Tim Loughton, parlamentsmedlem i Det konservative partiet tror ikke på henne og sier at ingen fornuftig person ville gjøre det.

Jeg har aldri deltatt i terrortrening

I dokumentaren benekter Begum rapporter om at hun hjalp til med å sy selvmordsvester på IS-terrorister. På spørsmål om hun ble trent av IS svarer hun «nei». Baker gjentar spørsmålet om hun ble gitt noen form for religiøs trening eller våpentrening i løpte at årene hun var i IS. Igjen svarer hun «nei»!

Hun blir imidlertid motsagt av Um Khaled i dokumentaren, et tidligere medlem av Hisbah – terrorgruppens beryktede religiøse politi. Hun husker Begum fra en treningsleir.

– Vi var på treningsleir. De var selvfølgelig bare jenter. Hun hadde ikke niqab på seg. Så det var da jeg så ansiktet hennes. Alle jentene som slutter seg til ISIS for første gang, er vervet til denne leiren. Noen ganger var det religionsstudier og noen ganger introduserte de våpentrening.

Briten Andrew Drury har intervjuet Begum utallige ganger og synes synd på henne i begynnelsen, men så etterhvert en helt annen person.

Begum fikk tre barn, og alle døde. I dokumentaren er både hun og mannen unnvikende når de snakker om hva som skjedde. I en kommentar i The Spectator forteller Drury om den gangen han uttrykte sympati for de døde barna. Svaret han fikk var at dét hadde hun lagt bak seg.

Drury tviler ikke på at hun er i stand til å sy selvmordsvester.

Jeg visste ikke at jeg bodde hos en våpen-leverandør for IS

Begum beskriver hvordan hun bodde hos familien til en veldig hyggelig egyptisk mann i Raqqa etter at mannen hennes ble kortvarig fengslet.

– Han var veldig hyggelig mot meg, som en farsfigur.

Josh Baker sier at han har spurt henne om mannen, som het Abu Qomra, gjentatte ganger over seks intervjuer. Hun gir en rekke svar, og hevder først at hun ikke visste navnet hans, og sa deretter at han egentlig het Saeed.

En nabo som forsynte Qomra med strøm, sier imidlertid at han forsynte IS med våpen.

– Han var en ond person og snakket på en aggressiv måte. Han var en dårlig mann på alle måter. Hvis hun bodde sammen med ham, ville hun ha visst alle detaljene i livet hans. Det er umulig at hun ikke visste det.

Livet i Raqqa var normalt

Begum forklarer at livet i Raqqa – den islamske statens selvutnevnte hovedsete – var normalt og akkurat som hun hadde forestilt seg. Hun nekter også for å ha vært vitne til offentlige henrettelser fordi mannen hennes ikke tillot henne å gå ut av huset.

Men i et tidligere intervju med The Times beskrev hun første gang hun så et avkuttet hode i en søppelkasse, og det gjorde henne ikke bekymret i det hele tatt:

– Det var fra en fiende av islam drept på slagmarken. Jeg tenkte bare på hva han ville ha gjort mot en muslimsk kvinne hvis han hadde sjansen.

Piers Morgan har sterke meninger om Shamima Begum. I sin monolog forteller han blant annet om IS-kvinnens uttalelse om terrorangrepet på Ariana Grande-konserten i Manchester. Hun forsvarer drapene på 22 mennesker uskyldige mennesker, mange av dem barn. Det var berettiget.

Andrew Drury har rett. Shamima Begum er ikke et offer. Det er heller ikke Rahma Sadiq Juma, Ugbad Sadiq Juma eller Sumaira Ghafoor. Vi venter spent på NRKs dokumentar om de tre «jentene», for de vil aldri gi opp å være nyttige idioter for islam. Det vil heller ikke politikerne.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.