Tidligere i uken ble det kjent at Oslo kommune innfører vegetarmat som standard på sine arrangementer. Dette til tross for at kun en forsvinnende andel av befolkningen ønsker noe slikt.
Document skrev tidligere denne uken om at Oslo kommunen har bestemt å gjøre vegetarmat til «standard»:
Fra nå av må de som ønsker noe annet enn vegetarmat ved Oslo kommunes arrangementer, si ifra om det på forhånd.
Det skjer ved at vegetarmat gjøres til standarden ved arrangementer, skriver Vårt Oslo.
«Vegetarmat skal være standardvalget på kommunale arrangementer. At vegetarmat skal være standardvalget betyr at det er vegetarisk mat som serveres», heter det i et direktiv sendt fra byrådet til 55 kommunale virksomheter i Oslo 3., januar i år.
«Med mindre gjesten ber om noe annet», presiseres det videre.
I 2019 gjorde Oslo kommune ifølge Nettavisen vegetarmat til standardvalg ved julebordet sitt, og de som ønsket kjøtt, måtte si ifra på forhånd.
Dette innføres ikke på bakgrunn av noe folkekrav om noe slikt. Det har ikke vært storstilte aksjoner i sosiale medier med ønsker i den retning, eller massive demonstrasjoner utenfor Rådhuset.
Det er i praksis så godt som ingen som ønsker seg dette.
Ifølge en undersøkelse fra Norstat utgjør vegetarianere, veganere og fleksitarianere rundt 7 prosent av oslofolk. 5 prosent er vegetarianere. Færre enn 1 prosent er veganere. Vårt Oslo har referert undersøkelsen (bak betalingsmur):
Men fortsatt utgjør veganere under 1 prosent av Oslos befolkning, viser Norstat-tallene. Ifølge undersøkelsen er 5 prosent av oslofolk vegetarianere, mens i resten av landet er det 2 prosent av befolkningen som har et vegetarisk kosthold.
93 prosent av hovedstadens innbyggere spiser altså kjøtt og fisk. Det er det som ligger til grunn for at ALLE nå skal serveres dette.
Riktig nok skal det være anledning til å be særskilt om å få kjøtt eller fisk. Men dette kan oppleves som pinlig, stigmatiserende og vanskelig for mange. Man fremstår som om man er til bry, eller «ikke tenker på klimaet».
Hele dette påfunnet kommer fra en liten gruppe ytterliggående, militante klimaaktivister med rot i minipartiet MDG. De har ingen som helst folkelig forankring eller legitimitet til å innføre et slikt kostholdregime for byens befolkning.
Dette er i strid med hele grunnlaget for vårt demokrati. Kommunen er ikke noen diktatorisk organ i samfunnet. Deres jobb er ikke å drive norske lokalsamfunn som autoritære anstalter, basert på sære nisjestandpunkter.
Kommunens oppgave er tvert imot å legge til rette for å imøtekomme befolkningens ønsker, ikke å tre ekstreme ideologier ned over hodene på folk.
Dette har man åpenbart ikke forstått i dagens rødgrønne styre i hovedstaden.
Dessverre har den sektpregede MDG-gruppen i Oslo-byrådet klart å få byrådsleder Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet til å fremstå som en kulissefigur uten reell innflytelse over hvordan byen styres.
Hadde det vært noe som minner om handlekraft i byrådsleder Johansen, hadde han for lengst satt ned foten for MDG-klikkens mange autoritære og upopulære påfunn. Han hadde sagt at nok er nok.
Det går ikke bare på både vegetarmat, men også sykkelfelter, rasering av parkeringsplasser, stengning av gater, fjerning av trær og sløsing av penger på utemøbler og annet tøv uten forankring i befolkningen. Hovedstaden har gjennomlevd et vanstyre uten like i nyere norsk historie.
Det er neppe uten grunn at Raymond Johansen ikke fikk noen statsrådpost i Støre-regjeringen, slik enkelte trodde han ville. Hans manglende evne til å stå imot MDG-presset i Oslo, vitner om en svakhet neppe noen regjeringssjef ønsker i sitt mannskap.
Det er drøyt halvannet år til neste kommunevalg, og velgerne igjen har mulighet til å lufte ut i sine lokalmiljøer.
Les også:
– Ikke la deg lure. Nå advares det mot Raymond Johansens «smarte» grep i Oslo
Bestill gode bøker fra Document forlag:
Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!
Vi ønsker oss enda flere abonnenter:
Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto: