Éric Zemmour holdt valgkampmøte i utkanten av Paris søndag med 15.000 fremmøtte. En del motdemonstranter var møtt frem, og det ble konfrontasjon med sikkerhetsvakter. NTB kaller demonstrantene konsekvent for antirasister og insinuerer at de per definisjon er ikke-voldelige.

Det holder hardt å fremstille demonstrantene som fredelige:

AFP skriver at en demonstrant som slo etter Zemmour da han ankom for å tale, raskt ble kastet ut og pågrepet av politiet. Slåssing brøt ut, og stoler ble kastet på de antirasistiske aktivistene, som reiste seg før de ble kastet ut.

De høres snarere ut som voldelige bråkmakere og Antifa. Demonstrasjonen i sentrum av Paris var preget av kommunister.

Nyhetsbyrået APs reportere så noen aktivister som ble banket opp av deltakere på valgkampmøtet og på brutalt vis fjernet fra rommet. Ofrene hadde svarte gensere med påskriften «Nei til rasisme».

Nå er man vel ikke fredelig demonstrant selv om man bærer en hettegenser påskrevet «Nei til rasisme»? Eller er Nei til rasisme per definisjon ikkevoldelig? Det vil mediene ha oss til å tro.

Utenfor rommet der Zemmour talte, fortsatte basketaket mellom antirasistene og sikkerhetsvakter.

– Vi ønsket en ikkevoldelig protest, sier Aline Kremer fra SOS Racisme, som organiserte stuntet.

Hvis Antifa og kommunistene vil forsøke å ødelegge møtene med vold, vil det bare slå tilbake på dem. Zemmour kjenner venstresiden og mediene godt. Han vet hva de er i stand til.

– Det er enormt mye som står på spill, sa den partiuavhengige samfunnsdebattanten Zemmour til flere tusen tilhengere i Villepinte, nord for Paris.

– Hvis jeg vinner valget, blir det ikke bare nok en endring, men starten på gjenerobringen av verdens vakreste land, sa 63-åringen, som er dømt for hatefulle ytringer to ganger.

Han avslørte sitt slagord fram mot presidentvalget i april – «Ordet umulig er ikke fransk», en frase som skal stamme fra Napoleon. (NTB)

Det er interessant å se hvordan mediene forsøker å knytte Zemmour til negative ord. Hvis folk reagerer, må det være fordi de er dårlige mennesker som Zemmour. Men hva om det er fordi temaet er viktig?

Ifølge Zemmour, som blant annet gikk hardt ut mot mediene i sin tale, var det 15.000 personer på hans første valgkampmøte. Blant publikum var det folk i alle aldre, men langt flere menn enn kvinner. De mest entusiastiske reaksjonene kom da Zemmour snakket om innvandring, etnisk opphav og islam.

Presidentkandidaten er blitt sammenlignet med Donald Trump i Frankrike på grunn av sin rabulistiske populisme og ambisjon om å gå fra tv-skjermen til presidentembetet. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.