Brahim Aoussaoui liggende på gulvet i Notre Dame-basilikaen etter å ha slaktet to kvinner og en mann.

Med et knivblad på 30 centimeter hugget tunisieren Brahim Aouissaoui (21) hodet av en kvinne (60) og knivstakk kirketjeneren Vincent Loques (55) og Simone Barreto Silva (44) til døde i Notre Dame-basilikaen i Nice torsdag.

Etter å ha hugd hodet av kvinnen hakket han kirketjener Loques i hjel med den store kniven.

Han knivstakk også brasiliansk-fødte Simone Barreto Silva, som døde av skadene etter å ha søkt tilflukt i en bar like ved kirken.

Hennes siste ord til ambulansepersonalet var: «Si til barna mine at jeg elsker dem».

Fortsatte å rope «Allahu akbar»

Under blodbadet ropte Aouissaoui «Allahu akbar». Etter å ha blitt skutt 14 ganger av politiet skal han ha fortsatt å rope «Allahu akbar» mens han lå på kirkegulvet og fikk førstehjelp.

Tilstanden hans er kritisk, sa den franske statsadvokaten for antiterror, Jean-François Ricard, på en pressekonferanse torsdag kveld.

Aouissaoui hadde en koran med seg under angrepet, sa Ricard.

Han opplyste at tunisieren ankom den italienske øya Lampedusa i slutten av september. Der ble han satt i koronakarantene, før han 9. oktober ble transportert til havnebyen Bari og bedt om å forlate italiensk territorium.

Brahim Aouissaoui reiste deretter til Frankrike, utstyrt med identitetspapirer fra Røde Kors.

Tunisiske myndigheter fordømmer angrepet og opplyser at de har innledet en egen etterforskning.

– Frankrike er under angrep

Frankrikes president Emmanuel Macron besøkte torsdag Notre-Dame-kirken.

– Frankrike er under angrep, sa Macron.

– Vi kommer ikke til å gi slipp på våre verdier, la han til.

Nice er en hardt prøvet by. I 2016 ble 86 mennesker drept og 458 såret i et terrorangrep da en annen tunisier, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, kjørte en lastebil inn i en folkemengde på byens strandpromenade.

Frankrike hevet torsdag beredskapen til høyeste nivå og satte inn ytterligere 4.000 soldater for å hindre nye terrorangrep.

Til sammen 7.000 soldater skal beskytte skoler og religiøse steder, særlig i forbindelse med allehelgensdag 1. november.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.