Journalist og kommentator Jon Hustad tar et oppgjør med all den svada og det vås som i stor grad har preget medie-året så langt.  Foto: Skjermdump YouTube

Den profilerte journalisten og kommentatoren Jon Hustad smeller til med friske utspill i et sommerintervju. Her får både Greta Thunberg, Aftenposten og rasismehysteriet gjennomgå. Det blir neppe reist noen statue av ham med det første. Den ville i så fall raskt blitt revet ned.

Det er Medier24 som har snakket med Jon Hustad om aktuelle saker nå rett før sankthans og sommerferie.

Om medie-året generelt uttaler han:

«Heldigvis kom koronaen, så vi ble kvitt Greta Thunberg», erklærer han, i Medier 24s spalte Sommerpraten.

Han har satt tonen, og vi skjønner at dette ikke blir noen vanlig sovepille av et kose-intervju.

Hustad er spaltist i Dag og Tid. Han er trolig ikke alene om å være glad for en pause fra Greta Thunberg og hennes hodeløse klima-mas. Dette ble brått satt på pause da verden fikk en langt større bekymring, nemlig korona-epidemien.

I motsetning til Thunberg og andres fantasifoster «klimakrisen», var nemlig koronakrisen et høyst reelt problem det var grunn til å ta på alvor. Mens den såkalte klimakrisen er noe ingen har kunnet se andre steder enn i svadafylte medieoppslag, er koronaviruset noe man faktisk dør av.

Gleden over å slippe unna Thunberg og annet politisk korrekt bombardement i mediene blir nok dessverre kortvarig:

«Men nå har koronaen roet seg, så da blir det vel den vanlige miksen med klima og rasisme», sier Jon Hustad.

På spørsmål om hva han mener er årets flause i mediene, penser han raskt over til kunnskapsløse personer i pressen som gjerne vil være «eksperter» på norsk oljepolitikk:

«Alt som er skrevet om oljepakken i avisene. Om du ikke vet hva friinntekt er, ikke skriv om oljenæringen.»

Han avlegger også en syrlig visitt til to aviser han åpenbart ikke lar seg imponere noe særlig av:

«Men jeg er veldig glad for at Vårt Land har kjøpt Morgenbladet. De fortjener hverandre.»

Få kan være like sarkastiske på en presis måte som nettopp Jon Hustad, og når han kommer inn på Aftenposten og avisens nye politiske redaktør, glimter han til så noen hver må trekke på smilebåndet:

«Kjetil Alstadheim i Aftenposten. Han har laget et eget skattesystem for oljenæringen som bare han forstår og praktiserer. Systemet viser at Norge går med enorme underskudd på oljen og gassen»,

raljerer Hustad. Han sikter til Alstadheim og Aftenpostens stadig mer livsfjerne tilnærming til både oljepolitikk og klimapolitikk spesielt, og næringslivsstoff generelt.

Aftenposten fremstår i dag med en helt forunderlig mangel på bredde i sine perspektiver, for eksempel i spørsmål knyttet til klima, innvandring, rasisme, USA osv. Avisen representerer et «meningsmangfold» så tynt og ensidig at man må til land et godt stykke øst for oss for å finne maken. Mange lesere opplever det utvilsomt både trist og frustrerende å være vitne til denne redaksjonelle utviklingen.

Avslutningsvis spør Medier 24 Jon Hustad om hva han leser i sommerferien. Svaret sier mye om hva han synes om det som daglig serveres:

«Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

Å holde meg så langt unna norske aviser som mulig», sier Hustad.

Det å holde seg unna MSM-avisene er antagelig et godt råd for mental helse og generell velvære hele året, ikke bare i sommerferien. Dette gjelder for øvrig også de store tv-kanalene NRK og TV2.

De siste par uker har nærmere en million norske tv-seere med GET-tilknytning vært uten TV2 på sine skjermer. Det har vært påfallende stille fra disse seerne. Knapt noen har vært ute i mediene og «rast» over at de ikke får se TV2-nyhetene daglig. Noe «folkekrav» om å få tilbake kanalen har vært umulig å registrere.

Dét burde kanskje være tankevekkende for TV2 selv.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.