Man må jo bare le av Forskning.no sin iver etter å fremstille Donald Trump som en katastrofe for alt som er godt og riktig.
Nå har de fått tak i en undersøkelse fra det venstrevridde tidsskriftet Nature hvor hele 75 prosent av spurte forskere i USA visstnok vurderer å forlate landet på grunn av «kaoset» Trump-administrasjonen har skapt. Ja da, ja da.
Det er så gjennomskuelig. Forskning.no har en klar agenda mot Trump, og de griper enhver mulighet til å male et så negativt bilde som mulig. Men la oss se litt nøyere på denne «undersøkelsen».
Det er jo snakk om et spørsmål til leserne av et tidsskrift som neppe er kjent for å være en bastion av Trump-tilhengere. Og selv da svarte faktisk hele 25 prosent at de ikke har noen planer om å dra. «Jeg drar ingen steder, dette er helt tullete», sa en av dem. Akkurat!
Så mens Forskning.no prøver å skape et inntrykk av en massiv flukt av forskere fra USA, er realiteten at en betydelig andel av dem mener det hele er tull og blir værende. Kanskje de er lei av den woke-ideologien som har fått stadig større fotfeste i akademia? Kanskje de mener at det er på tide med litt opprydning i forskningsmidler som har gått til prosjekter uten reell verdi?
Forskning.no ramser opp en rekke forskningsområder som visstnok skal ha blitt rammet av kutt under Trump: HIV, klimaendringer og covid-19.

Donald Trump er en handlingens mann, og en mann av sitt ord. Dette er noe som er totalt uvanlig i politikken, og det fører til hatkampanjer fra venstrevridde medier. Foto: AP/Evan Vucci/NTB
Og ord som kjønn og transpersoner skal visstnok ikke få brukes. Huff og huff! Man kan jo spørre seg om dette er forskning som virkelig er så viktig for vanlige folk, eller om det handler mer om ideologisk korrekthet og særinteresser.
Så kommer Tore Wig i Morgenbladet på banen og mener at Norge bør tilby «amnesti» til disse forskerne som flykter fra Trump. For en tåpelig idé! Skal vi virkelig bruke norske skattepenger på å hente hit folk som kanskje bare er sure for at de ikke får fortsette med sin venstrevridde forskning finansiert av amerikanske skattebetalere?
Og han glemmer visst helt at Norge har hatt sine egne utfordringer med å tiltrekke seg utenlandske forskere på grunn av språkbarrierer – selv om heldigvis kravet om norsk for stipendiater nå er fjernet.
Nei, Forskning.no og deres likesinnede får bare fortsette å gråte over Trump. Imens får vi andre heller glede oss over at det finnes en leder i USA som tør å ta upopulære beslutninger og som kanskje til og med rydder opp litt i forskningsverdenen.
At noen forskere vurderer å dra, betyr ikke nødvendigvis at det er en katastrofe. Kanskje det bare betyr at de som blir igjen, er de som virkelig er dedikerte til forskning og ikke bare til en politisk agenda.
Kjøp Hans Rustads bok om Trump her! E-boken kan du kjøpe her.