En typisk norsk politikerkarriere begynner med å melde seg inn i et lokallag, bygge et vennenettverk og så infiltrere nominasjonskomiteene. Og det fortsetter på samme måte, inntil noen blir sittende på toppen av partipyramiden.
Videre samarbeider de med journalister, hvor de mest regimetro belønnes med pressestøtte og åpne dører. Kritikere møter stengte dører, med den effekt at all kritikk fordamper.
Etter valgene former de allianser med andre partier, hvor resultatet er reviderte politiske programmer hvis innhold er ukjent for velgerne. Men det spiller ingen rolle, for nå nærmer de seg sitt egentlige mål – den internasjonale delen av karrieren, og i den prosessen driver de enda lenger bort fra det partiprogrammet som de engang startet med.
Men så er det heller ingen ved sine fulle fem som vil stemme på politikere som annonserer at de har til hensikt å søle bort nasjonalformuen vår på å kjøpe seg stillinger i udemokratiske og multinasjonale konglomerater, slik som World Economic Forum (WEF), Bilderberg, EU og Verdens helseorganisasjon (WHO). Men kritiske røster stilnes av journalister som pumper ut positive reportasjer, slik som at begeistringen for EU er økende blant nordmenn, noe som er heller tvilsomt, men det sikrer pressestøtten. Resten overlates til glemselens slør, og dermed kan de bygge karrierene sine videre i fred.
Norske politikere regner seg derfor primært som internasjonale politikere og bare sekundært som norske politikere. Det er bare velgerne og pengene som er norske. Tidligere næringsminister Iselin Nybø forklarte det slik: «Å snakke om nasjonalstaten føles veldig fremmed for meg – den norske følelsen er best i en internasjonal setting».
Kari Jaquesson gir oss et annet eksempel: «Om du går på X-kontoen til Støre, vil du se at han bare skriver på engelsk – og om utenlandske saker. Det eneste norske han omtaler, er idrett. Ingenting viser at han er statsminister i Norge. Inntrykket er at han bare lengter ut.»
Sist ut er Jens Stoltenberg, som advarer mot å innføre formuesskatt for utlendinger, fordi dette vil redusere investeringslysten. Norske investorer nevner han ikke, antakelig fordi det heller ikke denne gangen er nordmenn han har i tankene, men sine venner i utlandet.
For det er bare disse som kan realisere drømmene deres om et internasjonalt jetsett-liv. Men her begynner også virkeligheten å innhente dem, for de har ikke fått sine høye internasjonale stillinger på grunn av dyktighet, kunnskap eller intelligens, men på grunn av sine manipulative evner. Som betyr at de sannsynligvis ikke er så veldig smarte heller, som igjen betyr at mange av dem faller igjennom, slik som Erik Solheim, Terje Rød-Larsen, Anniken Huitfeldt og sangfuglen Grete Faremo.
Derfor viser de oss to ansikter – ett hjemme og et annet ute. Ta for eksempel Jonas Gahr Støre, som hjemme tar på seg den strenge, statsmannsaktige minen og belærer oss at vi må «tåle» og «stå i» det uføret han selv har rodd oss ut i, mens han i møte med Ursula von der Leyen holder henne i begge hender, bøyer hodet og lover henne astronomiske pengegaver. De veksler altså mellom å være autoritære og belærende, og å være provinsielle og servile.
For i sin sjel er de alle bønder og husmenn med dårlig selvtillit, med lommene fulle av oljepenger. De er lettvektere som mingler med skarpskodde statsledere og internasjonale finanseliter, og da kommer de ikke på noe annet å tilby dem enn skattepengene våre. For ideer har de ikke, bare tanketomme ideologier, og noen ganger følelser.
Journalistene våre, med sin nye fremskutte politiske rolle, er en del av dette spillet, og derfor kan journalist, nå politiker, Anders Magnus i Nettavisen trygt skrive at «Nå må vi bruke oljefondet til å redde Europa». Samtidig krever «Stoltenberg-utvalget» (!) at «Støre bør ta over ledertrøyen etter USAs fall». Det er vanskelig å tro det man leser.
USA har ikke falt, USA reiser seg bare igjen etter Demokratenes krigsglade og økonomiske vanstyre. Det er Europa som er i ferd med å falle, og Norge med dem, fordi våre ledere ønsker seg mer krig, mer innvandring og enda mer penger til tulleprosjekter.
Av alle tulleprosjekter er «klimakrisen» det største, fordi 1) det er ingen klimakrise, og 2) det er ingen korrelasjon mellom antropogene CO2-utslipp og klima, men i politikkens og ideologiens verden spiller dette ingen rolle – så galskapen bare fortsetter.
19. mars nedfelte Tyskland «klimanøytralitet» i sin grunnlov og tok på seg nye 1000 milliarder euro i gjeld. Norge har gjort et liknende vedtak. Vi vet at klimaeffekten av alt dette i beste fall vil være lik null, selv om man tror på CO2-hypotesen, fordi USA, Kina, India, Russland og om lag 130 andre land har valgt ikke å delta i det såkalte klimasamarbeidet.
Resultatet vil bare være en fortsatt økning av menneskelige CO2-utslipp, en grønning av jorden, et uendret klima, energimangel og en massiv fattigdom i hele Europa.
Norge trenger ikke flere strømkabler, batterifabrikker, mer karbonfangst, flere vindmøller og elbiler. Vi trenger derimot kontroll over vår egen kraftproduksjon, og vi bør ikke belønne Tyskland med billig strøm for å ødelegge sin egen kraftproduksjon. Vi bør heller gjenåpne gruvedriften på Svalbard, hvor vi sitter på verdens reneste kull, og kjøpe noen nye damplokomotiver fra England. Vi trenger ikke flere kvinner i Forsvaret, men tolv nye brigader. Vi trenger ikke mer EU, men mer Norge. Dropp formuesskatten og øk investeringslysten. Bygg heller ut infrastrukturen vår, hvor vi har et vedlikeholdsetterslep på over 4000 milliarder kroner.
Kutt pressestøtten, og belønn heller en fri presse etter antall brukere, hvor mange gravejournalister de har og hvor mye uhumskheter de avdekker. Slutt med å finansiere kriger, og gjenoppta heller fredsarbeidet i Fridtjof Nansens ånd.
Still strenge formelle krav til aspirerende rikspolitikere og legg inn en fast strykprosent på 95. Hold dagens ideologistyrte symbolpolitikere rettslig ansvarlig for det uføret de har ført oss inn i, lei inn en eksorsist fra Vatikanet til å rense Stortinget og send de ubotferdige til Bjørnøya.
Dr.philos. Jon Gulbrandsen er pensjonert biolog og har arbeidet for Akvaforsk og National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).
Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.