Unge mennesker i Sør-Korea forbinder ekteskap og fødsel med frykt og tristhet. Dette melder avisen The Korea Times.
Kultur og musikk fra Sør-Korea, såkalt k-pop, er blitt populært i mange andre land de siste årene. Men koreanerne sliter med en av verdens aller laveste fødselsrater. Til tross for en liten oppgang i Sør-Koreas fruktbarhetstall i 2024, forbinder unge mennesker der i overveldende grad ekteskap og barnefødsler med negative følelser.
Korean Peninsula Population Institute for Future (KPPIF), et forskningsinstitutt for befolkningspolitikk, har analysert rundt 50.000 innlegg relatert til ekteskap, fødsel og foreldreskap på plattformen Blind. De undersøkte innlegg fra 2017 til 2024.
Ifølge analysen uttrykte mer enn 60 prosent av innleggene om ekteskap, fødsel og foreldreskap negative følelser. Tristhet var den mest dominerende følelsen med 32,3 prosent, etterfulgt av frykt med 24,6 prosent og avsky med 10,2 prosent. Totalt var 67,1 prosent av de ekteskapsrelaterte innleggene preget av negative følelser.
Innlegg om barnefødsler fulgte et lignende mønster, med avsky som den hyppigst uttrykte følelsen (23,8 prosent), etterfulgt av frykt (21,3 prosent) og tristhet (15,3 prosent). Også i foreldrerelaterte innlegg var tristhet den vanligste følelsen, med 32 prosent, mens frykt og avsky utgjorde henholdsvis 23,2 prosent og 13,4 prosent.
Innlegg kategorisert som uttrykk for glede var derimot betydelig lavere, og utgjorde 9,3 prosent for ekteskap, 7,4 prosent for fødsel og 13,1 prosent for foreldrerollen. Funnene tyder på at negative oppfatninger blant unge koreanere er dypt forankret.
KPPIF påpekte at «det totale fruktbarhetstallet på 0,75 som ble kunngjort av Statistics Korea for 2024, viser bare en minimal økning og er sannsynligvis en midlertidig bedring på grunn av forsinkede giftermål og fødsler forårsaket av pandemien». Instituttet understreket viktigheten av politiske tiltak for å motvirke negative oppfatninger blant unge mennesker.
Yoo Hye-jung, direktør for befolkningsforskningssenteret ved KPPIF, oppfordret bedrifter til å fokusere på å skape et familievennlig arbeidsmiljø og fremme foreldrepermisjon. Hun ba myndighetene om å prioritere boligstabilitet og utvide støttetiltak for barneomsorg.