Den 37 år gamle kvinnen som døde av skadene etter bilmassakren til Farhad Noori i München torsdag var aktiv på venstresiden og nå sier de etterlatte at de ikke vil at høyresiden skal bruke hennes død politisk.

Det var søndag to demonstrasjoner på Königsplatz i München. En av AfD som protesterte mot politikken som gjør slike jihadangrep mulig, og en motdemonstrasjon av Antifa.

Amel kom til Tyskland fra Algerie som fireåring. De etterlatte misliker at hennes død nå trekkes inn i en politisk kamp. Systemmediene er enig. Det kalles politisering når høyresiden demonstrerer, men ikke når venstresiden gjør det.

Det er en interessant problemstilling: Det er nå så mange innvandrere i store europeiske byer at også de blir rammet når jihadister går amok med kniv eller bil. Da kommer de venstreorienterte og vil diktere at høyresiden ikke kan kritisere handlingene. Det lyder kunstig.

Lørdag var det en demonstrasjon mot Sikkerhetskonferansen av Palestina-aktivister og Palestina-saken er nærmest blitt upolitisk. Ingen reagerer på dens slagord. Medier som beskylder AfD for å utnytte en tragisk hendelse har ingen problemer med slagord som «fra elven til havet».

Venstresiden sloss for sitt politiske liv i Tyskland foran valget 23. februar og den vet at massakren i München, liksom knivstikkingen i Østerrike, vil påvirke resultatet.

 

– Amel var et menneske som jobbet for rettferdighet, skriver familien i en uttalelse som er offentliggjort på nettsiden til byen München søndag.

Hun var aktiv i arbeidet for arbeiderrettigheter, solidaritet og likestilling, sier familien om 37 år gamle Amel som døde av skadene hun fikk i angrepet.

Amel ble født i Algerie og kom til Tyskland som fireåring og bodde i München siden 2017 med sin mann og datteren Hafsa. Etter studiene arbeidet hun som ingeniør i kommunen.

Amel og den to år gamle datteren døde søndag av skadene. Rundt 40 andre ble skadet da en afghansk asylsøker kjørte bilen sin inn i en demonstrasjon som en fagforening holdt i sentrum av byen i forbindelse med en streik.

Gjerningsmannen ble pågrepet på stedet etter å ha kjørt inn i demonstrantene bakfra og har erkjent at han kjørte inn i folkemengden med vilje. Ifølge påtalemyndigheten har han oppgitt det de tolker som en religiøs motivasjon for handlingen. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.