Elon Musk uttrykte forrige uke sin støtte til det tyske partiet AfD, som han sa er det eneste partiet som kan redde Tyskland.

Musk har skrevet en kronikk i Welt am Sonntag som har skapt sterke reaksjoner i redaksjonen. Kort tid etter at kronikken ble publisert, skrev Eva Marie Kogel, redaktør for avisens meningsseksjon, at hun hadde sendt inn sin oppsigelse, ifølge The Times.

«Alternative für Deutschland (AfD) er den siste gnisten av håp for dette landet», skriver Musk i sin kronikk. Han gjentar dermed sitt utspill fra forrige uke.

Elon Musk: Bare AfD kan redde Tyskland

Musk er særlig opptatt av økonomien.

AfD har forstått at økonomisk frihet ikke bare er ønskelig, men nødvendig. Deres tilnærming til å redusere statlig overregulering, kutte skatter og deregulere markedet reflekterer prinsippene som har gjort Tesla og SpaceX vellykket.

Hvis Tyskland ønsker å gjenvinne sin industrielle styrke, trenger det et parti som ikke bare snakker om vekst, men som også tar politiske grep for å skape et miljø der bedrifter kan trives uten sterk statlig innblanding.

Musk sier også at det er latterlig å beskrive AfD som et høyreekstremt parti.

Fremstillingen av AfD som høyreekstremt er åpenbart feil, med tanke på at Alice Weidel, partiets leder, har en samboer av samme kjønn fra Sri Lanka. Høres det ut som Hitler for deg? Nei, ærlig talt!

Ellers nevner Musk blant annet alle problemene som følge av masseinnvandringen, som AfD ønsker å gjøre noe med.

Dette handler ikke om fremmedfrykt, men om å sikre at Tyskland ikke mister sin identitet i jakten på globalisering. En nasjon må bevare sine kjerneverdier og sin kulturarv for å forbli sterk og forent.

Musk gikk til frontalangrep mot landets mainstream-politikere og hevdet at «de tradisjonelle partiene har mislyktes i Tyskland». De har ført en politikk som «har bidratt til økonomisk stagnasjon, sosial uro» og en uthuling av den nasjonale identiteten, mener Tesla-, X- og SpaceX-eieren.

AfD-lederen Weidel har kritisert Tysklands innvandringspolitikk, og til tross for sin egen seksualitet har hun uttalt at hun er motstander av likekjønnede ekteskap til fordel for å beskytte den «tradisjonelle familien».

For øvrig er det vanskelig å finne lenken til Musks artikkel, men det er flere motinnlegg fra redaksjonen som er lett tilgjengelig på nett.

Blant annet skriver den fremtidige sjefredaktøren for «Welt»-gruppen, Jan Philipp Burgard, om Musks artikkel:

Musks diagnose er riktig, men hans terapeutiske tilnærming, at bare AfD kan redde Tyskland, er fatalt feil.

Welt-skribent Franziska Zimmerer mener Musks kronikk aldri skulle ha blitt publisert.

Publiseringen av en gjesteartikkel av den amerikanske gründeren og milliardæren Elon Musk i Welt am Sonntag førte til en intensiv diskusjon i redaksjonen vår. Mange kolleger argumenterte mot publisering, inkludert meg.

Burgard og Ulf Poschardt, påtroppende publisher, syntes å kritisere oppsigelsen til Kogel i en felles uttalelse. «Demokratiet og journalistikken lever av ytringsfriheten. Dette inkluderer å håndtere polariserende standpunkter og klassifisere dem journalistisk,» sa de to til Reuters.

Tyskland fikk en tragisk inngang til jula da et terrorangrep mot et julemarked i Magdeburg var nok et eksempel på hvilke katastrofer innvandringen har ført til. Dette blir ekstra tydelig når nabolandene Polen og Tsjekkia ikke opplever lignende problemer, og det samme gjelder egentlig hele Sentral-Europa, blant annet Ungarn, som jeg kjenner godt.

Torsdag oppfordret innenriksminister Nancy Faeser AfD til ikke å utnytte angrepet i Magdeburg til politiske formål.

Til AfD kan jeg bare si: Ethvert forsøk på å utnytte en så forferdelig handling til å misbruke ofrenes lidelser er forkastelig.

Faeser er samme person som mente at Magdeburg-terroristen Taleb al-Abdulmohsen var motivert av islamofobi.

Førjuls-taqiyya i Magdeburg

Det er nok mange tyskere som mener terrorangrep som følge av innvandring absolutt er et politisk viktig tema, og dette vises i meningsmålinger, hvor AfD går fra rekord til rekord.

Det skal avholdes nyvalg i Tyskland den 23. februar. Meningsmålinger tyder på at Den kristeligdemokratiske unionen (CDU) leder med 31 prosent. AfD ligger på andreplass med 19,5 prosent, mens det sosialdemokratiske partiet (SPD) ligger på tredjeplass med 16 prosent.

AfD vant i september sitt første regionale valg med 32,8 prosent av stemmene i Thüringen. Problemet til AfD er at de andre partiene behandler dem som spedalske, og nekter enhver form for samarbeid med Weidel & co.

 

Kjøp «Veien fra ateismen til det totalitære» av Olavus Norvegicus. Du kan også kjøpe eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.