I en fersk meningsmåling fra Sentio Research Norge for Trønder-Avisa ble 1000 trøndere spurt om hvordan Giskes comeback påvirker deres syn på Ap.
Svarene viser klare forskjeller mellom kjønn, alder og geografi.
Mens Giskes comeback gir økt støtte blant menn, vekker det betydelig skepsis blant kvinner og yngre velgere mellom 18 og 29 år, skriver Nidaros.
Bare 5 prosent av kvinnene oppgir at hans retur øker sannsynligheten for å stemme Ap, mens 44 prosent av kvinnene svarer at det gjør det mindre sannsynlig å stemme Ap.
Oppsummert viser undersøkelsen at Giskes comeback polariserer velgerne, med størst støtte blant menn, eldre velgere og folk i Nord-Trøndelag, mens kvinner og yngre velgere er mer skeptiske.
Giske er uvillig til å svare på spørsmål om hva han vil gjøre for å gjenopprette tilliten til spesielt de kvinnelige velgerne, og svarer på typisk politikervis:
«Arbeiderpartiet har veldig dårlige målinger for tiden, og trenger å bygge tillit og støtte i alle grupper. Det gjør vi gjennom å vise at vår politikk gir folk en tryggere hverdag, at ungene våre får en trygg oppvekst og den hjelpen de trenger, at vi har en distriktspolitikk som opprettholder bosetting og arbeidsplasser i hele Trøndelag med gode helsetjenester og velferdstilbud der folk bor», skriver han.
Saken ble først publisert i Trønder-Avisa, som har gjort flere forsøk på å få uttalelser fra Giske om meningsmålingen, men alt han ville komme med, var altså den generelle politikerfloskelen som du leste over her.
Giske har størst oppslutning i gruppen menn i alderen 60–69 år som bor i Nord-Trøndelag og som er på toppen av inntektsskalaen.
Heller ikke dette ville Trond Giske kommentere.
Kjøp «Et konservativt manifest» av Jordan Peterson her!