Denne uken startet drapssaken mot Deng Chol Majek (18) i Wolverhampton Crown Court.
Majek er anklaget for å ha knivstukket Rhiannon Skye Whyte på Bescot Stadium stasjon i Walsall den 20. oktober 2024.
Det brutale drapet på Rhiannon Skye ble ikke førstesidestoff, men historien om rettssaken dukket opp på internett ved en tilfeldighet.
Deng Chol Majek, som er asylsøker, møtte via videolink fra HMP Manchester på fredag. Han hadde bodd på det nærliggende Park Inn Hotel, der 27 år gamle Rhiannon Skye var ansatt.
Hun døde på sykehus 23. oktober, tre dager etter at hun ble skadet, skriver BBC i en artikkel som er svært ordknapp og bruker nytale for å tone det ned. Hun var «hurt», ikke knivstukket, ifølge nyhetskanalen.
Vi kjenner igjen språket fra våre egne medier.
Den tiltalte, som opprinnelig er fra Sør-Sudan og snakket via en arabisktalende tolk, nektet for å ha vært til stede på åstedet, fikk retten høre.
Han nektet også for en annen anklage om ulovlig besittelse av en skrutrekker på jernbanestasjonen.
BBC forteller oss ikke om hvorvidt Deng Chol Majek brukte skrutrekkeren på Rhiannon Skye.
Men det er egentlig best slik, for vi vil ikke vite hvordan kvinnen med det vakre smilet opplevde sine siste minutter på jorden.
Ett liv ble reddet, mens tre liv på Valdresekspressen gikk tapt
Vi husker de grusomme drapene på Valdresekspressen i 2013, som har mange likhetstrekk med mordet på Rhiannon Skye.
Den mistenkte, Peter Beak, var også asylsøker fra Sør-Sudan og slaktet brutalt ned 19 år gamle Margaret Molland Sanden, 55 år gamle Arve Kvernhaug og 53 år gamle Brahim Khoya.
Våre ledere har bestemt seg for å redde verden. Ett liv er reddet, mens andre må gå tapt.
Rettssaken mot den drapsmistenkte innvandreren vil ta dobbelt så lang tid som vanlig på grunn av språkbarrieren, skriver The Telegraph.
Deng Chol Majek (18), som kom til Storbritannia i en liten båt, kan ikke snakke engelsk, har retten hørt.
The Telegraph forteller oss mer enn BBC.
Deng Chol Majek er tiltalt for å ha knivstukket Rhiannon Skye Whyte i nakken.
Vi orker ikke tenke på det. Men han brukte nok skrutrekkeren. Når viljen til å drepe er der, vil man gripe til et hvilket som helst våpen.
Som Peter Beak fra Sør-Sudan. En sleggehammer og en kjøkkenkniv. Han skulle aldri ha satt sin fot på norsk jord. Men våre politikere inviterte ham inn.
Trippeldrapsmannen slo først de tre ofrene på Valdresekspressen med en sleggehammer. Deretter brukte han en kjøkkenkniv som han kjøpte på et loppemarked i Årdal i dagene før han gikk inn på bussen.
Han kan ha planlagt det, sa politiet og andre. Takk for at dere sier det åpenbare, sa vi. Likevel forsøkte de å finne ham utilregnelig i gjerningsøyeblikket, som de nesten alltid gjør når utlendinger dreper.
Det virker ikke så ille da, må de tenke, de som til syvende og sist er ansvarlige. De vil aldri innrømme det, og de fortsetter bare å hente inn folk som vil oss vondt. Ikke alle, selvfølgelig, men én er for mange. Spør Margaret, Arne og Brahims familie.
Vi vil helst ikke tenke på det, men siden Margaret ble angrepet sist, var hun vitne til at Beak slo Arve og Brahim med sleggehammer,før han stormet bakover i bussen og gjorde det samme med henne.
Så knivstakk han alle tre.
Trolig visste Margaret i flere minutter at det var hennes siste dag på jorden. Det gjorde sikkert Rhiannon Skye også.
Men vi må redde verden, sier de som er ansvarlige for blodbadene.
Kirminalomsorgen tok selvkritikk etter Beaks selvmord
Det endte med at Peter Beak tok sitt eget liv i fengselet.
Normale mennesker ville ikke brydd seg. Han fortjente å dø. Det gjorde ikke Margaret, Arne og Brahim.
Men de som fremmer ubegrenset innvandring, koste hva det koste må, er ikke normale. Mange var opprørte over at Beak kunne ta livet av seg i fengselet og krevde at det skulle undersøkes hvordan noe slikt kunne skje.
Kriminalomsorgen tar selvkritikk etter dødsfall, skrev avisene den gang:
– Kriminalomsorgen mener det er kritikkverdig at den 31 år gamle mannen som var tiltalt for trippeldrapet i Årdal, klarte å ta sitt eget liv i fengselet.
Vi kan ikke huske at noen politikere eller andre «50-er-ikke-nok»-aktivister har tatt selvkritikk etter den brutale massakren på Valdresekspressen eller noen annen gang en nordmanns liv måtte gå tapt.
Men hvorfor skulle de dét? De er ute etter å redde verden, og for å gjøre det, må noen liv ofres.
Margaret, Arne og Brahim var «collateral damage». Det er Rhiannon Skye Whyte også, og tusenvis av andre.
Skrutrekkeren som ble brukt i angrepet, ble aldri funnet
Den 20. oktober ble Rhiannon Skye Whyte angrepet på perrongen på Bescot Stadium i Walsall, hvorfra hun skulle ta det siste toget hjem fra jobb, skriver The Telegraph.
Hun hadde forlatt jobben like før på Park Inn by Radisson-hotellet i nærheten, som var omgjort til et asylmottak.
Søsteren Alexandra Whyte forteller til The Guardian at Whyte hadde jobbet i seks måneder på hotellet, som ligger to minutters gange fra stasjonen, og at hun snakket i telefon med sin beste venninne da angrepet skjedde.
Hun ble funnet av passasjerer på perrongen og kjørt til sykehus, men døde tre dager senere av skadene, med familien ved sin side.
Whyte beskrev søsteren som verdens mest uselviske, gavmilde og kjærlige person; hun var særegen, ukonvensjonelt morsom og familieorientert:
– Overalt hvor hun kom, fikk hun nye venner, og dette var venner for livet. Hun var uovertruffen i sin iver etter å hjelpe, og hun var alltid glad.
Det er forstått at skrutrekkeren som ble brukt i angrepet, aldri er blitt funnet, skriver The Telegraph til slutt.
Vi vil ikke tenke på hva hun må ha gått igjennom.
En skrutrekker, en sleggehammer og en kjøkkenkniv. Folk som vil andre til livs, vil alltid finne sine våpen.
Medlemmer av Whytes familie satt på tilhørerbenken for å overvære forhandlingene, som varte i rundt 20 minutter, skriver BBC i sin svært korte artikkel.
Det er trolig siste gang Rhiannon Skye Whyte nevnes i de liberale nyhetene. Akkurat som i Norge.
Sist gang statskanalen omtalte Margaret Molland Sanden, var i 2015. Overskriften var Facebook fjerna minneside for drapsoffer.
– Sida har blitt skulda for å ytre rasistiske og høgreekstreme meiningar, og nære vener av Margrete Molland Sanden (19) bad folk om å ta avstand frå minnesida.
Meningene i denne artikkelen på Document vil nok også bli oppfattet som høyreekstreme og rasistiske av mange.
Det får så være.
Når myndighetenes innvandringspolitikk forårsaker uskyldige menneskers død
Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.
Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!