Restauranten og slakterforretningen, som åpnet opp i mars i år, fikk «strekmunn» og beskjed om å rette opp en rekke forhold da inspektører fra Mattilsynet kom på uanmeldt besøk i juni.

Nå har Amisa Kjøtt i Hamar sentrum fått Mattilsynet på nakken igjen, skriver Hamar Arbeiderblad.

Forretningen, som er drevet av far og sønn Mohannad og Mohammad Dohset, fikk forrige gang Mattilsynet kom, påpakning for dårlig personlig hygiene, skitne arbeidsklær som hang på kjøkkenet, manglende allergenmerking og et system for internkontroll som ennå ikke var tatt i bruk.

Denne gangen er det kjøttproduksjonen som er i fokus.

Mattilsynet mottok nylig en bekymringsmelding der de ble varslet om en video som forretningen hadde lagt ut på sin TikTok-konto.

På videoen ser man paller med kjøtt som står utenfor lokalene, på fortauet i Grønnegata.

To inspektører fra Mattilsynet besøkte Amisa Kjøtt den 14. november og fant det de mener er brudd på næringsmiddellovgivningen.

«Slakt og hoder er svøpt i gjennomsiktig plast. Mage og nyre er pakket i kartong. Når vi ankom, lå det slakt på gulvet av kjølerommet. Gulvet var tildekket med en pose. Slaktene var stablet. Noen poser med kjøtt sto direkte på gulvet, en pose med kjøtt i håndvask på benken og noen poser med kjøtt på benken bak kjøledisken», skriver Mattilsynet.

Mattilsynet vurderer nå å fatte et vedtak om stenging av aktivitet som innebærer nedskjæring av hele, halve og kvarte slakt for bedriften.

Mattilsynet påpeker at grunnen er faren for forurensing av både kjøtt og annen mat som produseres på kjøkkenet.

Innehaver Mohannad Dohset sier imidlertid at han ikke har noen planer om å slutte med kjøttproduksjon.

– Jeg skal fortsette med kjøtt. Alt er greit, sier Dohset.

 

Kjøp «Et konservativt manifest» av Jordan Peterson her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.