Selv om Donald J. Trump er i Florida og planlegger å vende tilbake til Washington D.C., virker det som om han har blitt sittende fast i «a New York state of mind».

Han holdt fullsatte valgmøter i Bronx, Nassau County og Madison Square Garden, og etter valgseieren dro han rett tilbake til Madison Square Garden for å overvære en MMA-kamp der, til stor jubel.

Han har vært uvanlig vennlig mot guvernøren og begge delstatens senatorer (og de har vært uvanlig vennlige mot ham). Han snakker stadig om at han vil fikse undergrunnsbanene og gjenoppbygge Penn Station. Trump Organization kunngjorde nettopp at de prøver å få tilbake kontrollen over Wollman Rink i Central Park. Og han har fylt opp sin nye administrasjon med New Yorkere (Elise Stefanik, Lee Zeldin, Howard Lutnick).

Dette står ikke skrevet i Fox News eller i Breitbart, men i selveste New York Times, som tydeligvis har en viss forståelse for hvilken vei vinden blåser.

Donald Trump mottatt som en helt i Madison Square Garden

I løpet av hans presidentperiode ble navnet hans nærmest en forbannelse på Manhattan, ifølge skribenten Shawn McCreesh. Han kunne knapt sette sin fot på Manhattan uten at det brøt ut protester, og i 2019 flyttet Trump og kona Melania offisielt til Palm Beach i Florida.

Men de som kjenner ham, sier at han aldri ble en ekte Florida-mann.

– Han er en New Yorker – det er det han er, det er det første han er, sier Cindy Adams, mangeårig spaltist i New York Post og Trumps fortrolige.

Den kommende presidenten er en så stor New Yorker, sa hun, at han til og med har en spesiell telefonlinje som bare kan nås av «noen få super-New Yorkere» som han stoler på. Hun er naturligvis en av dem.

– Jeg snakket nettopp med ham på hans private nummer. Jeg ringer ham, og han svarer automatisk. Ingen andre svarer på den telefonen.

Milliardæren John Catsimatidis tror Trump savner hjembyen sin, hvor han startet sin forretningsvirksomhet. Og sønnen Barron har nettopp startet sine studier ved New York University, i stedet for f.eks. University of Miami.

Trump er vel ikke akkurat elsket i New York, men opplever en stigende støtte. Han fikk 30 prosent av stemmene i presidentvalget i byen, en økning på sju prosentpoeng fra forrige gang. New York ble hardt rammet av covid-hysteriet, uten at den tyranniske nedstengningspolitikken reduserte antall dødsfall, og opplever nå konsekvensene av Bidens hodeløse innvandringspolitikk. Dette har nok tjent Trump.

Samtidig er kriminaliteten ute av kontroll, og folk er lei av Soros-finansierte statsadvokater som lar grove kriminelle bare holde på. Stadig flere velstående mennesker flykter fra New York. Overskriften i denne ukens New York Magazine sier alt: «Hvordan selv denne byen svingte hardt mot Trump.»

Predikanten Al Sharpton har vært i klammeri med Trump i flere tiår, men selv han må innrømme, om enn motvillig, at noe spesielt har skjedd.

– Han ble tiltalt og dømt, men det er som: «Se på meg nå! Det er som jenta på high school som sa nei til deg på skoleballet. Du vil alltid si: «Hva med meg nå? Og jeg tror det er det han går igjennom. Jeg tror han oppriktig ønsker å bli omfavnet av denne byen.

Men Sharpton er Demokrat tvers igjennom, og tror Trump vil skade seg selv ved å gjennomføre politikk som et flertall av amerikanere ønsker.

– Jeg tror han har en sjanse, men slik jeg kjenner ham, kommer han til å ødelegge den med deportasjoner og alt.

Trump har sjokkert sine motstandere i New York fordi han har opptrådt så vennlig og hyggelig mot sine politiske motstandere, som Chuck Shumer («Han er faktisk en god mann, jeg hater å si det») og guvernør Kathy Hochul («Bra jobb. Det er ikke lett, hva? Men du gjør det bra. Vi må få litt penger fra den føderale staten.»). Spørsmålet som stilles nå, er selvsagt: Hvor lenge varer denne høfligheten?

Måten Trump har oppført seg på i New York, kan tyde på at han faktisk ønsker å samle USA. Men vi som har fulgt Trump i noen år, vet jo at han kan ha problemer med å kontrollere seg selv. Dette er dessuten en av grunnene til at så mange amerikanere elsker ham, som en motpart til den iskalde og kyniske dypstaten.

Men hvis Trump rekker ut en hånd, og tilstrekkelig mange Demokrater aksepterer det, så kan USA eksplodere i en fremgang som neppe er sett siden Reagans tid, og denne gangen uten en kostbar kald krig som press på økonomien.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.