En aktivist som er kritisk til den moderne kjønnsideologien ble etterforsket i 15 måneder av Scotland Yard på grunn av en tweet hun har lagt ut. Nå er endelig saken henlagt.
Maya Forstater er administrerende direktør i Sex Matters, som kjemper for klarhet om sex i lovverk og politikk. Torsdag kveld fikk hun beskjed om at politiet ikke ville iverksette ytterligere tiltak på grunn av innlegget på X, tidligere Twitter.
Forstater sier at hennes opplevelse minner om opplevelsen til Telegraph-journalist Allison Pearson. Også Forstater beskriver opplevelsen som en Kafka-prosess, skriver The Telegraph.
En «Kafka-prosess» er blitt vanlig betegnelse på en ørkesløs, gjerne utmattende prosess hvor ingenting skjer, og der den som er gjenstand for prosessen, ikke mottar tilstrekkelig informasjon til å ha muligheter til å komme seg ut av den.
I likhet med Pearson ble ikke Forstater informert om hva hun hadde skrevet, og heller ikke informert om hvem som hadde anmeldt henne. Etter hvert fikk hun vite at det var denne tweeten som skapte problemer for henne.
And the magazine front cover features Dr Kamaruddin, who enjoys intimately examining female patients without their consent. https://t.co/F9LM36zgCE pic.twitter.com/dJdLMQFjhY
— Maya Forstater (@MForstater) June 13, 2023
Forstater på sin side mener hun har grundige bevis for det hun hevder i tweeten.
Dessuten hevder Forstater at hun har blitt unødvendig plaget av Metropolitan Police, siden de visste at Crown Prosecution Service (CPS) hadde avgjort at intet straffbart hadde skjedd i hele to måneder før de videreformidlet dette til henne.
Met Police sier i en pressemelding:
«En påstand om ondsinnet kommunikasjon, knyttet til et innlegg på sosiale medier, ble anmeldt til politiet i juni 2023.
En rekke undersøkelser ble utført av betjenter, inkludert kontakt med påtalemyndigheten. Vi kan bekrefte at etterforskningen er avsluttet, og at det ikke vil bli iverksatt ytterligere tiltak.»
15 months after calling me in for questioning about a tweet, and having sat on the CPS decision that there was no crime for 2 months, the Met bothered to call me up at 7pm this evening to tell me, and then put out this press statement. 🙄#TheProcessIsThePunishment pic.twitter.com/NeyQRNS1iS
— Maya Forstater (@MForstater) November 14, 2024
Samtidig forteller The Times om en rekke andre som får politiet på døra på grunn av såkalte ikke-kriminelle hathendelser – non-crime hate incidents (NCHI). Blant annet en prest som sa at homofili var en synd, og en som kalte en person fra Wales for en «sheep shagger» (en som har sex med sauer). Førstnevnte er vel en helt vanlig oppfatning av de aller fleste religiøse i verden. Sistnevnte er jo ikke en hyggelig uttalelse, men er det virkelig noe for politiet?
Leger, prester og sosialarbeidere over hele Storbritannia rammes av slike anklager. Politistyrker over hele Storbritannia har svart på forespørsler om informasjonsfrihet og avslørt at det loggføres hatefulle hendelser mot myndighetspersoner som gjør jobben sin.
En annen person ble rapportert til politiet fordi han spurte spøkefullt om den kinesiske maten han hadde bestilt, inneholdt flaggermus. Humor er blitt forbudt i Storbritannia.
Hatmeldinger som ikke er straffbare, skal være forbeholdt saker som er «klart motivert av tilsiktet fiendtlighet», og som har en reell risiko for å eskalere og «forårsake betydelig skade eller en straffbar handling». Men i går kveld var det økende uro rundt politiets registrering av slike hendelser, etter at The Times rapporterte at de også hadde blitt registrert mot barn og journalister.
Met Police rapporterer stadig om en kraftig vekst i hatkriminalitet. Det er jo ikke så merkelig, når selv en dum kommentar defineres innenfor denne formen for kriminalitet. Sist jeg sjekket var godt over 1000 politibetjenter i London kun fokusert på hatkriminalitet. Men ingen blir arresterte for åpenbart jødehat på gaten.
Jake Hurfurt, fra personvernkampanjen Big Brother Watch, er kritisk:
– Gang på gang ser vi bevis på at politiet registrerer tvilsomme hatkriminalitetsepisoder som ikke er straffbare.
– Mellommenneskelige krangler hører ikke hjemme i politiets registre, og politiet devaluerer begrepet hatkriminalitet når de bruker tid på tusenvis av slike unødvendige anmeldelser. Politiet må sørge for å beskytte ytringsfriheten og personvernet ved kun å registrere hatkriminalitet når det er absolutt nødvendig.
13.200 NCHI-episoder ble registrert i løpet av 12 måneder fram til juni. Selv en ni år gammel jente ble anmeldt etter å ha kalt en medelev for «tilbakestående». En journalists artikkel om intervjuet med en «døvstum» scooterfører ble også anmeldt til politiet som en hatefull hendelse.
Hvorfor fokuserer ikke britisk politi på ekte kriminalitet? Det er, for å si det mildt, nok å ta av.
Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her! Kjøp e-boken her.