PST søker to nye medarbeidere som skal jobbe med innhenting og rapportering, med mål om å avdekke og forebygge ulovlig aktivitet fra statlige og ikke-statlige aktører i Norge. Stillingene er plassert i avdeling for taktisk og teknisk innhenting. Vi jobber med å avdekke ulovlig etterretningsaktivitet i Norge så vel som personer med intensjon om å utøve politisk motivert vold. Avdelingen henter inn informasjon slik at PST er i stand til å gjøre gode vurderinger.

Har du evne til å kjenne igjen personer og/eller gjenstander? Kjenner du for eksempel igjen dem som daglig tar den samme bussen som deg? Vet du hvilket stoppested de går på og av bussen? Har du lagt merke til hvilke gjentagende rutiner de forholder seg til på bussturen og når noe avviker fra disse? Kanskje gjenkjenner du også de samme personene på andre arenaer? Dette er egenskaper du vil ha bruk for i jobben hos oss.

Jobben krever dedikasjon og en evne til å forstå viktigheten av små detaljer og hva de betyr, for så å se det store bildet. Din arbeidsinnsats vil medvirke til å ivareta landets sikkerhet og forebygge ulovlig aktivitet på norsk jord.

Arbeidsoppgaver

Monitorering, gjennomgang og rapportering av innhentet informasjon fra video, bilde, lyd og andre datastrømmer vil være overordnede arbeidsoppgaver i løpet av en arbeidshverdag. For å løse disse arbeidsoppgavene på en tilfredsstillende måte, vil du bruke ulike digitale verktøy.

Sammenstilling, tilrettelegging og presentasjon av informasjon må påregnes, og du vil samarbeide tett med andre innhentingsmiljøer i PST i tillegg til relevante saksteam.

Vi har et stort fokus på å utvikle de metodene vi til daglig disponerer, og du vil få bidra med fag- og metodeutvikling.

I en verden i stadig endring forventes det at ansatte i PST har et blikk fremover, tilpasser seg der det er nødvendig og er endringsvillige. Endringer i stillingsinnhold, arbeidstid og organisatorisk tilhørighet kan derfor forekomme.

Det er seks måneders prøvetid for stillingen.

Kvalifikasjoner

For å være aktuell for stillingen må du ha:

  • relevant høyere utdanning. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.
  • interesse for nye teknologiske løsninger og en evne til å sette deg inn i og ta i bruk ny teknologi som kan effektivisere arbeidsprosesser i din arbeidshverdag.
  • god muntlig og skriftlig formidlingsevne på norsk og engelsk.
  • erfaring med å forstå og bearbeide informasjonsmengder.
  • forståelse for PST sitt samfunnsoppdrag.

Vi ønsker personer med:

  • kompetanse innenfor bruk-, drift-, vedlikehold- og utvikling av teknologi, infrastruktur og nettverk knyttet til datastrømmer generelt, og lyd og bilde spesielt.
  • kompetanse og erfaring fra analysearbeid.
  • erfaring fra CCTV-arbeid.

Erfaring fra politiet, Forsvaret eller innen sikkerhet er en fordel.

Personlige egenskaper

Vi søker personer som har et øye for detaljer, legger merke til endringer og som har tålmodighet til å jobbe med gjentagende arbeidsoppgaver over tid.

Fordi du selvstendig skal bidra med innhenting av informasjon, ser vi etter en person som er strukturert, tålmodig, initiativrik og nøyaktig. Du må være nysgjerrig og ha evne til å fange opp informasjon og sette dette i sammenheng. Du må trives med å jobbe alene, samt i mindre og større team. Det forventes at du er en aktiv bidragsyter til et godt arbeidsmiljø med en positiv innstilling til endring og utvikling.

For en stilling i PST vil personlig egnethet vektlegges i stor grad, og du må som ansatt inneha egenskaper som utviser pålitelighet, sunn dømmekraft og lojalitet. Videre må du tilfredsstille kravene til sikkerhetsklarering og autorisasjon for STRENGT HEMMELIG og NATO SECRET.

Som ansatt i en beredskapsorganisasjon forventes det at du er fleksibel og villig til å yte ekstra når situasjonen krever det, i henhold til gjeldende regelverk.

Vi tilbyr

PST har et spesielt og viktig samfunnsoppdrag hvor ditt bidrag er med på å utgjøre en forskjell. Du vil få mulighet til å medvirke til utvikling og effektivisering av dine arbeidsoppgaver innenfor de rammer som til enhver tid er gjeldende.

I PST har vi et høyt kompetansenivå innenfor våre fagområder, og vi er opptatt av å dele og utvikle oss sammen gjennom ulike former for kompetanseheving.

Vi har et spennende og dynamisk arbeidsmiljø som stadig er i utvikling. Du kommer til en profesjonell avdeling, og en seksjon som er en av hjørnestenene i PST sin informasjonsinnhenting. Du vil inngå i et team som jobber med et av de høyest prioriterte fagområdene til PST.

Våre ansatte har mulighet for trening i arbeidstiden, samt en god pensjonsordning gjennom SPK (fra lønnen trekkes 2 %).

Stillingen har en årslønn innenfor spennet kr 635 400 – 708 000 i lønnstrinn 65-71 som rådgiver (SKO 1434). For spesielt kvalifiserte kandidater kan høyere lønn vurderes. Endelig lønnsplassering avhenger av kvalifikasjoner.

Søknad og prosess
PST er avhengige av mangfold og en bredde i perspektiver og erfaringer for å løse samfunnsoppdraget. Vi ønsker derfor å tiltrekke og rekruttere medarbeidere med ulike bakgrunner og livserfaringer. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke stillinger hos oss, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne.

Søknad sendes elektronisk. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Vurdering av evne, fagkunnskaper og personlig skikkethet gjennom tester og fagdiskusjoner i ev. intervju må påregnes. For å kunne sikkerhetsklareres må du være villig til å oppgi opplysninger om deg selv og dine nærmeste. Du oppfordres til å utvise diskresjon om at du søker stilling i PST. Mer informasjon om dette vil bli gitt i løpet av ansettelsesprosessen.

Om arbeidsgiveren

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er den nasjonale sikkerhets- og etterretningstjenesten og har en viktig rolle i beskyttelsen av demokratiet, borgerne og vitale samfunnsinteresser. PST er en flerfaglig tjeneste med behov for variert kompetanse. Vi har hovedkontor i Oslo og kontorer i alle landets politidistrikter.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.