Kamala Harris skulle ta Houston med storm, bistått av superstjernen Beyoncé. Men det skapte kraftige reaksjoner da det ikke ble noen konsert. 

Demokratenes presidentkandidat oppsøkte en av de største byene i USA for å vinne velgere i delstaten Texas, som er forventet å stemme på Donald Trump med solid margin.

Leser man hovedstrømsmedia, får man ionntrykk av at det hele gikk fint for seg. Men i sosiale medier har det dukket opp en rekke videoer, og deltagere forteller noe helt annet.

Du kan se video lenger ned i saken. 

Abort-leger ga blaffen

En av hovedgrunnene til at Harris dukket opp i Houston, var at hun ville fokusere på det hun mener er konsekvensene av en streng abortlov. Hun har gjentatt påstanden om at Donald Trump vil innføre et nasjonalt forbud mot abort, noe han har benektet. I likhet med øvrige Republikanere er han fornøyd med at saken er returnert til delstatene etter at høyesterett opphevet Roe v. Wade.

Mens en rekke abortleger sto i hvit frakk på scenen for å forklare sine synspunkter under arrangementet, var det en kvinne som falt om og trengte medisinsk hjelp. Da sto alle legene bare og pekte og sa at «Noen trenger medisinsk hjelp». Dette har naturligvis møtt kraftig kritikk.

– Det sier vel alt du trenger å vite om abortleger, skrev en mann på X.

Høylytt buing

I hovedstrømsmedier som Associated Press fremstilles det som om arrangementet var en enestående suksess og at Harris og Beyoncé gikk rett i strupen på Donald Trump. Videoen fra samlingen viser imidlertid at det var såpass mye buing at dette overdøvet andre, og Harris var tydelig brydd.

Flere av dem som møtte opp, hadde ventet lenge for å komme inn, og de hadde forventet at Beyoncé i det minste skulle fremføre én sang, ettersom dette var blitt brukt som lokkemiddel for å trekke folk til arrangementet. Det var imidlertid tydelig misnøye i sosiale medier for at artisten ikke fremførte noe. Mange av deltagerne satte kurs for utgangen så fort det ble klart at det ikke ville bli noe sang-innslag.

Det ble også betydelig kaos på grunn av folk som trengte medisinsk hjelp, og halvveis ut i talen til Kamala Harris ble det så høylytt roping på «Donald Trump!» at det overdøvet talen hennes. Harris svarte med å henvise dem til det «lille arrangementet litt lenger bort»; Donald Trump holdt tale i Georgia.

En av deltagerne på Trump-samlingen reagerte på dette, og viste en video av den enorme folkemengden hos Trump:

Video som viser kaoset på Harris-rally:

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.