I en stor meningsmåling gjennomført for NRK kommer det frem at 47 prosent av norske menn mellom 18-29 år ville stemt på Donald Trump, mot kun 35 prosent som ville stemt på Kamala Harris.

I lang tid har debatten gått om hva som har fått ungdommen til å bli langt mer høyrevridd. I aldersgruppen 17-25 blant både kvinner og menn er det hele 36,7 prosent som vil stemme på Frp, og bare rett over 5 prosent som vil stemme på Arbeiderpartiet. Det kom frem på torsdagens NRK Debatten.

Stadig flere på venstresiden har snakket åpent om det store mannsproblemet, som folk på høyresiden har påpekt er en naturlig konsekvens av å demonisere menn over lang tid.

Ifølge målingen er det stadig flere som opplever utrygghet om privatøkonomien, fremtiden og bekymrer seg over alle kravene som er kommet til det grønne skiftet. Arbeidsplasser legges ned, og det er lite som tyder på at unge vil få det like godt som deres foreldregenerasjon.

Den senere tiden har nyvalgte AUF-leder Gaute Skjervø problematisert at på TikTok skriver mange «Stem FrP», og fremhevet det som noe rasistisk sammen med andre ungdomspartier. Denne strategien ser ikke ut til å virke.

I sosiale medier etterlyser MDG-politiker Eivind Trædal at man må undersøke «mediedietten» til unge menn.

Dette kommer i kjølvannet av stadig nye reguleringer som skal komme for å få mer kontroll med sosiale medier, i frykt for at «virkelighetsoppfatningen» til befolkningen ikke blir i tråd med det myndighetene ønsker.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.