Visepresident Kamala Harris har droppet sine «gledelige vibber» til fordel for mørkere toner onsdag under et svakt moderert folkemøte på CNN, skriver Andrew Stiles og Thaleigha Rampersad i The Washington Free Beacon:

Den 90 minutter lange affæren fungerte som en CNN-sponset valgkamptale, riktignok med sporadiske avbrytelser for spørsmål fra «fortsatt usikre» velgere som Carol Nackenoff, en professor i statsvitenskap ved Swarthmore College som spesialiserer seg på «kvinneaktivisme» og definitivt vil stemme på Harris.

Aidan McLaughlin skriver på X at han ikke vet hvordan de fikk det til, men CNN klarte å finne en kvinne som er registrert demokrat, professor i statsvitenskap ved Swarthmore og som ikke har bestemt seg.

CNNs moderator, Anderson Cooper, åpnet opp med å invitere Harris til å snakke om hvorvidt hun trodde president Donald Trump er en fascist eller ikke. Det gjorde hun.

«Ja, det gjør jeg, ja, det gjør jeg», sier Kamala og forteller Cooper at de som forteller disse historiene, bør være til å stole på, for de er karrieremennesker som har tjent i de høyeste rollene i nasjonal sikkerhet, de er generaler i USAs militære og er høyt respekterte.

Visepresidenten vender seg så til velgerne og sier at om 13 dager kan de bestemme om de vil ha en leder som i økende grad har vist seg å være ustabil – og som de har fastslått, og folk nær ham har fastslått – er uskikket til å inneha presidentvervet.

En fullstendig katastrofe

Politisk kommentator Colin Rugg skriver på X at Kamala Harris’ CNN-opptreden i går kveld var en fullstendig katastrofe.

Mange i kommentarfeltet er overrasket over Anderson Coopers harde spørsmål, og Rugg tror CNN i all hemmelighet ønsker at Trump skal vinne.

Han har satt sammen hennes verste øyeblikk i en kort video:

  • Kamala blir spurt av en «usikker» velger om hva hennes største svakhet er, og svarer at hun setter pris på å ha et smart team av mennesker med ulike perspektiver.
  • Cooper stiller et lignende spørsmål, og Kamala svarer at hun sannsynligvis har jobbet veldig hardt for å sørge for at  hun er godt informert i saker.
  • Kamala vet ikke hva hun skal si etter at Cooper spør henne om hvorfor hun ikke allerede har gjennomført noen av ideene sine som visepresident.
  • Kamala innrømmer at inflasjonen er for høy under hennes ledelse.
  • Kamala kaller seg selv en «nerd» og sier at hun noen ganger ikke kan svare på spørsmål fordi hun må slå opp svaret.
  • Kamala bryter sammen etter at Cooper spurte henne hvorfor hun i løpet av tre år ikke gjorde noe for å sikre grensen.
  • Kamala prøvde å gjøre narr av Trumps grensemur før Cooper faktasjekket henne om hennes egen politikk for grensemuren.

Demokratene i panikk ved tanken på en gjentakelse av 2016

På andre punkter i løpet av valgmøtet forsøkte Harris å innynde seg hos radikale liberale ved å angripe høyesterett, antyde at hun ville fjerne filibusteren for å få vedtatt en nasjonal abortlov, og kritisere det israelske militærets «samvittighetsløse» handlinger i Gaza, skriver The Beacon videre:

Det var ofte uklart om Harris i det hele tatt visste hvilket budskap hun forsøkte å artikulere. Harris gjorde lite for å artikulere en sammenhengende visjon eller gi noen innsikt i hva hun faktisk mener.

Hun nektet å peke ut en enkelt sak hun ville prioritere som president, fordi «det er mye arbeid som må gjøres». Hun nektet å diskutere skattepolitikk i detalj fordi «det er en svært komplisert situasjon».

Etter gårsdagens folkemøte konkluderer journalistene i The Beacon med at Kamala Harris har sagt farvel til budskapet om glede og at hennes største styrke er hennes svakhet.

Med mindre enn to uker igjen til valgdagen er det fortsatt svært jevnt, men Harris blir stadig mer upopulær. Bare 42 prosent av de registrerte velgerne sa at de godkjente hennes jobbprestasjoner, sammenlignet med 52 prosent som sa det samme om Trump, ifølge den siste meningsmålingen fra Wall Street Journal.

Mangelen på selvtillit blant Demokratene er til å ta og føle på, ettersom mange bukker under for panikk ved tanken på en gjentakelse av 2016, skriver The Beacon til slutt.

Anderson Cooper presser Harris om finansiering av grensemuren.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.