Den siktede mannen i begynnelsen av 20-årene var i familie med den avdøde kvinnen i 40-årene fra Vestnes og hennes barn, som er hardt skadet, opplyser politiet.

Kvinnen og barnet i barneskolealder, som skal være under 10 år gammel, ble funnet i en leilighet tirsdag morgen ved 10-tiden. Kvinnen var død, og barnet var hardt skadet og er nå under behandling på St. Olavs hospital i Trondheim.

Mannen er foreløpig siktet for grov kroppsskade med døden til følge mot kvinnen og grov kroppsskade mot barnet, som er alvorlig skadet og innlagt på St. Olavs hospital. Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling, men det er ikke klart når det skal skje. Foreløpig blir han ivaretatt av helsevesenet. Mannen er ennå ikke avhørt, men politiet vil forsøke det når det er forsvarlig.

Mannen bodde ikke der, men hadde en familierelasjon til de to. Kvinnen og mannen er begge norske statsborgere, opplyser politiet til VG. Politiet vil ikke si noe om mulig motiv, men anser saken som «svært alvorlig».

– Politiet ser svært alvorlig på saken og etterforsker bredt. En rekke vitner avhøres både på Vestnes og andre steder i Møre og Romsdal fylke, opplyste politiinspektør Anders Skorpen Trøen på pressekonferansen.

NTB er nøye med å påpeke at både den mistenkte gjerningsmannen å drapsofferet er norske statsborgere. Etnisitet er som vanlig ikke noe tema. Det var helsepersonell og brannvesen som kom først til åstedet etter å ha blitt varslet om saken fra en som var i leiligheten.

– Innringeren har ikke tilknytning til adressen, men var der da og opplevde en situasjon med behov for øyeblikkelig helsehjelp, opplyser operasjonsleder Tor André Gram Franck til Romsdals Budstikke.

Forsvareren til den siktede, Roy Peder Kulblik, sier til Dagbladet at hans klient er fremstilt for lege. Han har derfor ennå ikke vært i samtale med sin klient.

Ordfører Randi Bergundhaugen (H) sier til Dagbladet at krisestab vurderes fortløpende. Det hadde kanskje vært bedre å opprette en stab som forhindret katastrofene, tenker sikkert mange i lokalmiljøet.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her! Kjøp e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.