NTB

Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 2,2 milliarder kroner i tredje kvartal – dobbelt så mye som i samme kvartal i fjor.

– Skadekostnadene i Norge fortsetter å øke, både innen eiendoms- og motorforsikring. Det er gledelig å se at vi klarer å levere solid inntektsvekst, og at vår kundelojalitet fortsatt er høy, sier konsernsjef Geir Holmgren i Gjensidige.

Konsernet fikk et resultat før skatt på 2,21 milliarder kroner i tredje kvartal, opp fra 1,12 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. Overskuddet i forsikringsvirksomheten økte fra 1,11 milliarder i tredje kvartal i fjor til 1,59 milliarder kroner i samme periode i år.

Forsikringsinntektene økte med 11,7 prosent til 9,9 milliarder kroner i kvartalet, fra 8,85 milliarder i fjor.

Både Gjensidiges inntekter og resultat før skatt overgikk analytikernes forventninger i tredje kvartal, skriver Finansavisen. Det selv om det var forventet en resultatbedring fra i fjor, da ekstremværet Hans trakk resultatet ned.

Finansresultatet for kvartalet ble 1,31 millioner kroner opp fra 114,5 millioner kroner i fjor. Det tilsvarer en avkastning på 2,1 prosent. Resultatet for kvartalet ble positivt påvirket blant annet av høye løpende renter, fallende rentenivå og positive aksjemarkeder, ifølge Gjensidige.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.