Visepresident Kamala Harris vil ikke støtte en utvidelse av boringen etter fossilt brensel, til tross for at hun i valgkampen nylig skrøt av innenlandsk oljeproduksjon under Biden-administrasjonen. Camila Thorndike, Harris’ direktør for klimaengasjement, sa dette i et intervju med Politico, skriver Fox News.

– Bare for å gjøre det klart: Visepresident Harris har ikke sagt noe som administrasjonen ikke allerede har sagt. Hun fremmer ikke utvidelse [av boring etter fossilt brensel]. Hun har bare sagt at de ikke vil forby fracking.

Harris får stadig spørsmål om sin holdning til energiproduksjon, etter å ha gått fra å støtte et forbud mot fracking for bare fem år siden til å fremheve den «største økningen i innenlandsk oljeproduksjon i historien» i løpet av sin tid som visepresident.

– Vi har hatt den største økningen i innenlandsk oljeproduksjon i historien på grunn av en tilnærming som erkjenner at vi ikke kan være for avhengige av utenlandsk olje, sa Harris i debatten med Donald Trump. – Jeg er stolt over at vi i min periode som visepresident i løpet av de siste fire årene har investert en billion dollar i en ren energiøkonomi, samtidig som vi har økt den innenlandske gassproduksjonen til et historisk nivå.

Men kritikere hevder at energibransjen var i stand til å oppnå rekordhøye tall til tross for Biden-administrasjonens politikk, ikke på grunn av den. Blant kritikerne er U.S. Oil and Gas Association (OGA), som kom med følgende kommentar på X nylig:

– I løpet av bare fire år har du og presidenten skapt det verste regulerings- og lovgivningsmiljøet i vår bransjes 160-årige historie. Dere har innført 250 ulike tiltak som er utformet for å slå oss konkurs. Dere ville sette våre administrerende direktører i fengsel, konfiskere kapitalen vår og hindre investorene våre i å få noen avkastning. – Og til tross for alt dette jobbet vi rundt deg, over deg og har slått laget ditt. Nå vil du ta æren for det vi gjorde til tross for deg. Dét lar vi ikke skje.

Budskapet fra Trump-leiren er kanskje lettere å forstå: Drill, baby, drill! Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp e-boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.