I en barnehage skal flere av barna ha kalt en mørkhudet ansatt for en «brun bæsj». Den ansatte klagde inn saken til Diskrimineringsnemnda, og nå er arbeidsgiveren felt. 

Over tid skal den ansatte i barnehagen ha opplevd rasisme ved at barna som gikk der, hadde kalt henne blant annet for en «brun bæsj». Ifølge hennes klage skal også andre barn ha sagt at de ikke likte henne på grunn av hudfargen hennes.

Det melder Frifagbevegelse.

Den ansatte klaget inn arbeidsgiveren til Diskrimineringsnemnda og fikk medhold i klagebehandlingen. Arbeidsgiver har ikke kommet med en offentlig uttalelse, men har reagert i behandlingen på at begrepet «trakassering» ble brukt når det er snakk om små barn. De anførte også at eventuelle dårlige relasjoner kunne spille en rolle hos noen av barna, og at det ikke handlet om et generelt holdningsproblem.

Nemnda slo imidlertid fast at det er virkningen av utsagnet som teller, og ikke om det var ment trakasserende eller ei. Dermed ble arbeidsgiver felt for å ikke ha arbeidet hardt nok med å stoppe diskrimineringen av den ansatte.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.