Kamala Harris respekterer stemmen til Hamas-tilhenger

Under et kampanjestopp torsdag ved University of Wisconsin-Milwaukee (UWM), sa Kamala Harris seg enig med en demonstrant som beskyldte Israel for folkemord. Arrangementet var stengt for journalister, men en video av øyeblikket ble lagt ut på nettet.

«Kamala Harris har nettopp offentlig bekreftet den falske og ondskapsfulle beskyldningen om at Israel driver med folkemord», sa David Friedman, en tidligere amerikansk ambassadør til Israel, til New York Post:

«Mange, inkludert jeg selv, har alltid mistenkt henne for å ha dette forkvaklede, antisemittiske synet på Israels selvforsvar mot Hamas’ barbari. Men nå er katten ute av sekken.»

«Hennes syn er like uvitende som det er ondskapsfullt. Å gi offentlig troverdighet til denne motbydelige blodanklagen, diskvalifiserer Harris fra å inneha noe offentlig verv, for ikke å snakke om presidentvervet», sa han.

En oversettelse av ordvekslingen er under videoen.

Like før hun ble avbrutt, sa Harris til folkemengden at hun var investert i dem alle, på alle måter.

«Og i folkemord, ikke sant?» sa mannen iført et stort palestinaskjerf. «Milliarder av dollar i folkemord. Milliarder av dollar i folkemord.»

Harris svarte at hun respekterte hans rett til å snakke:

«Jeg snakker akkurat nå. Jeg vet hva du snakker om. Jeg vil ha våpenhvile. Jeg vil at krigen skal ta slutt. Og jeg respekterer din rett til å snakke, men jeg snakker akkurat nå.»

«Men hva med folkemordet? Hva med folkemordet?» ropte demonstranten.

Mannen ble deretter eskortert ut av salen mens han ropte: «19.000 barn er døde, og dere vil ikke kalle det et folkemord.»

Visepresident Harris sa deretter til forsamlingen at problemet «var reelt»:

«Hør her, det han snakker om, det er virkelig. Det er ikke temaet jeg kom for å diskutere i dag, men det er ekte, og jeg respekterer hans synspunkt».

Harris håner abortmotstandere som roper «Jesus er Herre»

Mens Harris er enig med Hamas-supportere, har hun ingen problemer med å håne abortmotstandere som roper «Jesus is Lord!» på sitt valgmøte.

Harris sier at abortmotstandere er «på feil møte» timer før hun skulket katolsk veldedighetsmiddag, skriver Fox News.

Visepresident Kamala Harris var på et valgmøte i Wisconsin torsdag og snakket til sine supportere om å utvide abortrettighetene. Dette var bare timer før hun hoppet over Al Smiths katolske veldedighetsmiddag.

Hun sa til forsamlingen at kampen om abort er en kamp for fremtiden og for frihet:

«Som den grunnleggende friheten en kvinne har til å ta avgjørelser om sin egen kropp, og ikke la myndighetene fortelle henne hva hun skal gjøre. Og igjen, vi kommer ikke til å la oss lure i denne saken.»

«Vi husker at Donald Trump håndplukket tre medlemmer av USAs høyesterett med den hensikt at de skulle oppheve beskyttelsen i Roe v. Wade, og de gjorde som han hadde tenkt.»

Harris ble deretter avbrutt av abortmotstandere som sa «Jesus is Lord».

«Å, dere er på feil møte», sa Harris mens hun smilte:

«Jeg tror dere mente å gå til det mindre [møtet] nede i gaten», la hun til – med henvisning til Donald Trump – mens publikum brøt ut i jubel.

Kamala Harris kritiseres for blasfemi

Visepresident Harris videobudskap som ble spilt av på Al Smith-arrangementet blir kalt respektløst overfor katolikker.

Harris’ video inneholdt Saturday Night Lives karakter Mary Katherine Gallagher, spilt av Molly Shannon, som slo fast at «det er på tide at en kvinne får bestemme» etter å ha sniffet seg i armhulene.

Mary Katherine er en karikatur av en upopulær, katolsk skolejente i tenårene, som Shannon spilte fra 1995 til 2001. Hun er utsatt for alvorlige humørsvingninger, er egomanisk, og tror at hun er en superstjerne.

I et forsøk på humor sa Harris at å gjøre narr av katolikker på Al Smith Dinner ville være som å «kritisere Detroit i Detroit», skriver New York Post. Hun refererte til Donald Trump, som nylig advarte et publikum på Motor City’s Economic Club om at «hele landet vil ende opp som Detroit» hvis demokraten vinner valget.

Videoen gjorde også narr av kirken, der Shannon sa at Al Smith-middagen ikke var like viktig som nattverden, og advarte mot at alle kommentarene ville bli faktasjekket av Jesus.

Flere medier skriver at deltakerne på middagen var synlig ukomfortable.  På sosiale medier ble Harris anklaget for å håne katolikker og for blasfemi da hun siterte Skriften.

The Catholic Vote kaller videoen for «cringe» og lurer på hva presidentkandidaten sier om troende kristne når teleprompteren og kameraene ikke ruller.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.