Hvorfor vinner Trump? Laura Ingraham gir en strålende analyse. Når du møter intelligente mennesker som er «på», lærer du masse. Politikk er helt hypnotisk fascinerende når du får forklart kreftene som utspiller seg i dagens USA:

Men norske medier har ikke bakkekontakt. De spinner med alle hjulene i lufta, trår på gassen, men kommer ikke av flekken.

Det er ille. Den norske eliten er blitt pervers. Den er i egne øyne den mest moralske i verden. Men blandingen av moralisme og tap av realitetssans gjør den pervers.

Vi ser det i forhold til Ukraina og Hamas. Total likegyldighet til krigens ofre i det teatret hvor det er deres våpen som dreper og en insisterende arrogant humanisme i en annen krig som er eksistenskampen til et lite folk mot hensynsløse fiender. Det er bare ett ord som beskriver denne schizofrene holdningen: Pervers.

Glenn Greenwald beskriver den amerikanske eliten: Også Ukraina er nå blitt en krig som bare går og går, og Zelenskyj er blitt gal: Ifølge seiersplanen skal USA gi dem mellom 500 og 750 millioner dollar hver tredje uke.

Biden fikk spørsmål om «seiersplanen» og måtte spørre «hvilken plan?» – før han svarte at selvfølgelig skulle amerikanerne «stand with Ukraine». De bryr seg ikke om ukrainerne, og heller ikke om egne borgere, som betaler. De er kynikere på et nivå som historisk har innvarslet revolusjon.

Hvordan var det mulig? Her har Laura Ingraham en glitrende analyse, og den har å gjøre med at Demokratene har skiftet posisjoner 180 grader: De pleide å hate Dick Cheney, han var krigshisseren par excellence. Nå stemmer han og datteren Liz på Demokratene.

De pleide å være den lille manns forsvarer. Nå er de blitt pengemaktens talerør.

Corporate America hater Trump. De vil ha Kamala. Men folket vil ha Trump, bortsett fra kvinnene, som er i flertall for Kamala. Det viser kvinnekampens svake side: De liberale, college-utdannede kvinnene er opptatt av abort, av å forsvare retten til å fjerne barn, som mange av dem ikke har. De stemmer med følelsene basert på hvordan ting tar seg ut. De bøyer seg for moteluner og stemmer mot sine egne interesser, både økonomisk og trygghetsmessig. De er sin egen verste fiende og har mistet sansen for familie. Det er en katastrofal endestasjon for det som begynte som frigjøring.

De rike har råd til denne politikken. Men det har ikke vanlige mennesker. Obama begynte den aggressive demografiske import og blanding: Han bygget blokker for minoriteter ute i hvite forstadsområder. Det er litt som norske myndigheter gjør nå: Først nekter de folk å bygge på egen grunn og spre bebyggelsen. Alt skal ligge rundt sentraene, og der plasserer de blokker som forsimpler miljøet og gjør det utrygt. Og det går fort.

Noen har planlagt dette; det er ikke kommet av seg selv.

Denne radikale agendaen begynte med Obama. I Europa er det EU som oppfører seg som en føydalherre og lar oss betale for vår egen ruin.

Da Biden ikke dugde lenger, hev de ham ut. Alle visste at Kamala var svak, men hun er ikke bare svak, hun er katastrofal.

Hun er hva man på engelsk kaller an empty suit, en tomtønne. Hver gang hun beveger seg, hører man romlingen.

Denne uken har hun sagt at Trump anser det amerikanske folk for å være en indre fiende som han kommer til å bruke militæret mot. På rekke og rad har kjendiser og politikere stått fram og sagt at de kommer til å bli hentet hvis Trump vinner. Så sa hun at han var mentalt ustabil. Fredag sa hun at han savner energi, han er utslitt og orker ikke opptre offentlig.

Da må man spørre om det rabler for henne. Trumps fysikk er unik.

Så meldte hun avbud til den katolske middagen i New York, som er en tradisjon alle følger. Bortsett fra Walter Mondale, og han tapte delstatene 49–1. Ingen kandidat skipper Al Smith-middagen. Men Kamala ikke bare skippet den, hun sendte en video som var helt ubegripelig dum. Hun dro frem en gammel komiker fra Saturday Night Live som har spilt katolsk skolejente i uniform. Det så helt kørka ut. Hvorfor? Hvorfor fremførte hun ikke noe selv? spurte Laura. – Fordi hun ikke klarer å være spontan, svarte Sean Duffy.

Hun er så tom og tafatt at hun har med seg teleprompteren hjem for å snakke med Doug Emhoff, sa Trump. Hun er blottet for spontanitet.

Skal dette være et president-emne?

Kamala er essensen av equity: Hun er farget. Det trenger ikke være noe på innsiden.

For de som er smarte, er dette et mektig instrument. Obama bruker det hensynsløst. Han refset svarte menn for ikke å ville stemme på Kamala.

Rasismen er blitt et våpen som igjen treffer svarte menn. Her har antirasismen gått sirkelen rundt og endt opp som den nye rasismen: Svarte menn skal vær så god stemme på den kandidaten som ligner på dem.

Dette er oppskriften på et samfunn der mennesker hater hverandre. Og det var dét Obama introduserte. Alle trodde han skulle helbrede og forene Amerika. De var klare for det. Men han gjorde det motsatte. Han satte rasene opp mot hverandre.

Du trenger ikke lese og se mye i Amerika før du støter på denne kritikken. Men den er tabu i norske medier, som fortsatt lever med Obama.

For «vi» ga ham Fredsprisen, og dermed eier vi ham. Obama visste hvordan han skulle spille på nordmenns enfoldighet: Reklamene hvor han sier at hvor enn han går i verden, møter han flinke og smarte nordmenn. Hvorfor overlater vi ikke styre og stell til nordmenn? spurte Obama i jingelen som gikk om igjen og om igjen på NRK, og nordmenn tror han mener det.

Det vil si: De som styrer dagens Norge, tror det. De er blitt gentrifisert, akkurat som Obama, som har tre hus og er god for flere hundre millioner.

Gentry betyr adelskap. Den nye klassen som har svingt seg opp på globalisering, ekspansjon av staten, import av ny befolkning, alle jobbene i toppen av den administrative staten, det grønne skiftet – og nå krigen, opplever bare fremgang. De har for lengst koblet seg fra forbindelsen til samfunnet. Mulighetene strømmer på. De ser bare muligheter. Språket er forandret, så man unngår å se de moralske krumspring og forræderiet mot idealene. De fine ordene klinger hulere og hulere.

For stadig flere sakker akterut. Men det nye adelskapet har ikke tenkt å endre strukturen, men nøyer seg med å hive noen bein til massene. Klassesamfunnet er tilbake, og massene må få brød og sirkus og veldedighet.

Kamala er deres kandidat.

Skulle de klare å manøvrere henne inn, er det over og ut med både USA og Europa.

Trump er vårt siste håp. Hvis et samfunn kamuflerer en katastrofal politikk ved å tære på opparbeidet rikdom, går det fort nedover. De nye skattene venstresiden forbereder, vil deklassere middelklassen også her, noe som allerede er skjedd i USA.

De progressive har ført krig mot middelklassen. Progressive står for hat. De hater den hvite middelklassen og forakter arbeiderne; jobbene deres er sendt til utlandet, og de erstattes av importert arbeidskraft.

Under Biden skal også stemmeretten tas fra dem. Det gjorde de også i 2020, ved hjelp av valgsvindel. Nå skjer det ved fysisk utskiftning.

Demokratene motsetter seg alle forsøk på kontroll med valget: ID, kontroll, stemmeurner med kamera osv.

De vil ha frie hender.

Og alt dette går under radaren for norske, svenske og danske medier.

De sitter i samme båt.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.