Det ligger an til comeback for Hadia Tajik på Stortinget hvis nominasjonskomiteen får viljen sin. Et solid flertall gikk for Tajik, mens mindretallet ønsket Kamzy Gunaratnam. Slik var det ikke i den innledende runden, da sluttet 41 lag opp om Gunaratnam og 33 om Tajik.

Støre står øverst. Ap hadde fire plasser fra Oslo ved siste valg. Nummer tre er Jan Christian Vestre. Gunaratnam ble tilbudt no. fire, men hun mente den skulle gå til AUF eller fagbevegelsen. Derfor opprettholder hun sit ønske om annenplass.

Før nominasjonsmøtet tirsdag 26. november avgjør hvem som skal stå på de øverste plassene på kandidatlisten foran valget i 2025, og dermed få en plass på Stortinget, skal forslaget ut på høring i partilagene i Oslo.

11. november er fristen for å komme med innspill. 19. november sendes komiteens endelige forslag ut.

Tadjik havnet i en alvorlig rivalisering med Trond Giske da begge var nestledere. Hun måtte gå av som arbeids- og integreringsminister og deretter som nestleder etter flere pendlerboligsaker.

Også Giske ønsker seg inn igjen på Stortinget.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.