Giorgia Meloni. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB.

Italias problemer kan vanskelig løses når regjeringen motarbeides av institusjonene som burde hjelpe den, sier Italias statsminister Giorgia Meloni etter at domstolen i Roma forbød internering av tolv migranter i Albania for retur til hjemlandene.

Dommerne i Roma hadde bestemt seg på forhånd, fastslår den italienske statsministeren, som viser til at noen av dem hadde kritisert overenskomsten med Albania politisk før den ble et tema i retten.

Det er også forbløffende, fortsetter hun, at dommen var blitt varslet på forhånd av representanter for Det demokratiske partiet (PD), som er det største på venstresiden i Italia.

Dette handler om mer enn Albania, sier Meloni: Dommerne sier i realiteten at det ikke finnes trygge land, og det betyr at ingen noensinne kan bli deportert til hjemlandet. På den måten blir det umulig å forsvare grensene, konkluderer hun, og spør: Så hvordan skal vi håndtere den offentlige sikkerheten og de offentlige utgiftene?

Man må også finne løsninger, min jobb er å finne dem, og det skal jeg gjøre, fortsetter Meloni, som sier at hun har fått italienernes mandat til å stanse den ulovlige masseinnvandringen. Det er synd, avslutter hun, at noen stikker kjepper i hjulene på oss i samme øyeblikk som resten av Europa er i ferd med å få opp øynene for våre ideer, avslutter hun.

Det Meloni gjør, er å angripe et system av domstoler, institusjoner og politikere på venstresiden som i praksis er en italiensk dypstat.

Italienske medier siterer selektivt fra Melonis uttalelser, som hun selv har offentliggjort i et opptak på Facebook.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.