7. oktober våknet familien i Malmö til lyden av skudd. Pappaen i familien lå blodig og skutt på gulvet, og døde seinere på sykehus av skadene. Dette melder SVT.

Når de mange og svært brutale kriminelle gjengene i Sverige skyter og bomber hverandre er det alltid en risiko for at de også rammer fullstendig uskyldige mennesker.

I august 2023 ble en pensjonist skutt og alvorlig såret i sitt eget hjem i Malmö. Svensk politi mistenker at han egentlig ikke var det tiltenkte offeret for angrepet.

Malmö: Uskyldig pensjonist alvorlig skadet i skyting mot leilighet

Denne måneden har en ny såkalt feilskyting i samme by hatt dødelig utgang. Drapsofferet var en tidligere ustraffet småbarnsfar. Mannen, som var i 50-årene, jobbet i Danmark og hadde to små barn sammen med sin kone.

Det var tidlig mandag morgen at livet ble snudd på hodet for en familie i Högaholm i Malmö. Deres seks år gamle datter skulle feire fødselsdag, men dagen ble et mareritt.

«Noen banket på vinduet, og jeg gikk inn for å se til barna våre. Så hørte vi skuddene. Vi kom ut og så ham ligge blodig på gulvet. Barna mine så alt. Sønnen min måtte hente et håndkle for å legge på mannen min, for han hadde to hull i skulderen», forteller kona.

«Da jeg fikk vite hva som hadde skjedd, skalv jeg av sjokk i hele kroppen», sier mannens beste venn.

Småbarnsfaren beskrives av sine nærmeste som en hardtarbeidende mann, som var svært ydmyk, smilende og som alltid stilte opp for familien sin.

Politiet mistenker at mannen ble skutt ved en feiltakelse, da det ikke fantes noe kjent trusselbilde mot ham.

Vet du hva en feilskyting er?

Kona, broren og vennen til den avdøde mannen forteller om tida etter drapet. «Hvis det kan skje med oss, kan det skje med hvem som helst. Vi er en helt vanlig familie», sier kona til SVT.

To personer sitter nå varetektsfengslet, mistenkt for drapet. En tenåringsgutt over 15 år er pågrepet, og politiet fant to pistoler, en kalasjnikov og tre håndgranater i nærheten av åstedet.

Kjøp «Klanen» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.