Et lokalsamfunn i Indiana ber om hjelp fra de føderale myndighetene etter at opptil 2000 migranter fra minst 28 land har strømmet til byen med 18 000 innbyggere – noe som har overveldet skolene og helsevesenet til innbyggerne og gjort veiene farlige.

Mange av migrantene har ankommet Logansport som enslige mindreårige – noe som har satt skolene under press og nesten 15-doblet antallet haitiske studenter på bare tre år.

Lokalbefolkningen spør hvordan migrantene kommer til den lille byen deres og hvorfor de valgte en relativt avsidesliggende by 90 minutter nord for Indianapolis, skriver New York Post.

Dave Price, som bor i Logansport, sa til Fox News onsdag at byen er vant til at immigranter har kommet til byen deres gjennom årene og har bosatt seg der, mange fra Mexico. Men det de sernå, er litt annerledes:

«De kommer fra land i den tredje verden til Logansport. Og disse personene kjenner ikke nødvendigvis de lokale lovene eller reglene og vet ikke hvordan de skal oppføre seg her. Og vi ber bare om at våre lokale ledere, statlige og føderale, tar en titt på Logansport, Indiana.»

Logansport er nå en del av en voksende liste over småbyer der lokalbefolkningen sliter med å håndtere en enorm tilstrømning av migranter som et resultat av Biden-Harris-administrasjonens politikk, skriver The Post.

De sender migranter til rustbeltet i Pennsylvania

Springfield, Ohio, og Charleroi, Pennsylvania, har tidligere skapt overskrifter for det samme problemet.

New York Post skrev om Charleroi for en uke siden og hvordan 2000 haitiske migranter forandret en by i rustbeltet i Pennsylvania.

Den tidligere stålbyen, som ligger langs Monongahela-elven sør for Pittsburgh, har opplevd oppgang og fall typisk for mange steder i rustbeltet.

Byens innbyggertall hadde sunket jevnt og trutt siden midten av 1900-tallet, og den siste folketellingen viste at det bodde litt over 4000 innbyggere i byen.

Men så skjedde det plutselig en endring, skriver The Post. Lokale myndigheter anslår at rundt 2000 hovedsakelig haitiske migranter har flyttet inn.

De kommunale myndighetene har følt presset. Byen, som allerede sliter med høy fattigdom og arbeidsledighet, har blitt tvunget til å assimilere tusenvis av nyankomne. Skolene er nå overfylt av elever fra Haiti, og de har måttet ansette tolker og engelsklærere.

Og ifølge et byrådsmedlem er det en økende uro over det alarmerende antallet bilulykker, der noen biler angivelig har kjørt inn i bygninger.

Det er de samme historiene vi hører om Springfield, Ohio.

Logansport forventer et rekordhøyt antall fødsler

Ordføreren i byen, Chris Martin, sa nylig til FOX 59 Indianapolis at den føderale regjeringen må gå inn og hjelpe lokalsamfunn som Logansport.

Martin sier til The Post at tilstrømningen har ført til en økning i etterspørselen etter sykehustjenester på 30 prosent. Trafikkulykker og lovbrudd har også økt, noe som skyldes at nyankomne migranter ikke følger de amerikanske trafikkreglene.

Ifølge FOX59 er Tyson, et produksjonsanlegg for kjøtt, et av de største trekkplastrene for de nyankomne migrantene.

Logansport Memorial Hospital forventer et rekordhøyt antall fødsler og har hatt mer enn 20 000 besøk på legevakten, mens 27 prosent av pasientene de tar imot er på Medicaid, ifølge Fox 59.

Migrantbarn, mange av dem uten foreldre, har også overveldet det lokale skolesystemet, som nå har 207 elever fra Haiti, en økning fra de 14 haitianerne som ble innskrevet i 2021 – i tillegg til nye elever fra 11 andre land.

Du kan takke grensetsar Kamala Harris for dette

Skolene har også måttet ta imot flere migrantbarn som jobber for å forsørge familiene sine ved å jobbe nattskift. Den videregående skolen tilbyr nå muligheten til å delta på deltid.

«De flyr fra Haiti til Nicaragua, til Mexico, og deretter til staten de flyr til i USA», sier Serenity Alter, som jobber for kommunes helsevesen til Fox 59. «Noen har ikke sett foreldrene sine på syv år. Det er en øyeåpner.»

Hun tror ikke skolesystemet kan holde det gående hvis det fortsetter som det har gjort.

Du kan takke grensetsar Kamala Harris for dette, skriver Libs of TikTok på X.

Mens jøder i Norge er livredde, bekymrer Harald Klungtveit seg for haitianere i Springfield, Ohio

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.