EUs utenrikskommissær Josep Borrell synes USA er altfor tålmodig med Israel når de får en frist på 30 dager til å levere forsyninger til Gaza. Borrell er opptatt av palestineres humanitære situasjon. Selv fører han krig i Ukraina, som går ut over sivilbefolkningen.

EUs utenrikssjef Josep Borrell retter kritikk mot at USA har gitt Israel hele 30 dager til å forbedre den humanitære situasjonen på Gazastripen.

På en pressekonferanse i Brussel torsdag kaller Borrell situasjonen på Gazastripen for katastrofal.

Han ser også ut til å rette kritikk mot at USA først vil stanse våpenforsendelser til Israel hvis den humanitære situasjonen ikke er bedret innen 30 dager.

– USA har sagt til Israel at de må forbedre den humanitære støtten til Gaza, men de ga en måneds utsettelse. En måneds utsettelse samtidig som mennesker blir drept i det nåværende tempoet. Det er for mange mennesker, sier Borrell.

USAs advarsel til Israel kom onsdag. Det er første gang Biden-administrasjonen kommer med en slik advarsel knyttet til våpenleveranser.

Krefter i EU – Spania, Irland og Frankrike – ønsker å kjøre en mye hardere linje overfor Israel. Israel befinner seg i krig mot en stormakt som har som mål å utslette staten. Borrell bruker – akkurat som Barth Eide – humanitære hensyn som våpen mot Israel.

Men de snakker overhodet ikke om den humanitære situasjonen i den krigen de selv fører i Ukraina.

 

Kjøp «Klanen» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.