Trump har fremgang på meningsmålingene. Skriften på veggen forteller at Kamala ligger langt etter nivået til Hillary og Biden, og når hun sakker etter Trump, er det ikke vanskelig å tolke resultatet: nederlag 5. november.

Det var forrige mandag alarmen gikk hos Demokratene. De som styrer henne, har holdt henne unna det som kalles unscripted opptredener, dvs. opptredener uten manus. Hun har ennå ikke gitt en pressekonferanse, men gir intervjuer til podcaster og utvalgte journalister.

Onsdag skal hun intervjues av Bret Baier på Fox, og han lover at intervjuet går live og uten redigering. CBS har redigert hennes svar i ettertid, uten å si noe. Dette siver inn på sosiale medier og trekker ned.

Kamala satt på Charlemagne tha God tirsdag og spottet Trump fordi han ikke stilte opp på 60 Minutes. Trump avslo fordi Leslie Stahl satt og irettesatte ham om noe begge visste var en løgn: Trump sa at Hunters laptop var ekte, og Stahl sa at alle visste den var russisk desinformasjon. Det var mediene som kjørte en kampanje mot Trump før valget i 2020 på vegne av Biden. Trump stiller ikke hos CBS før de ber om unnskyldning.

Kamala burde være litt forsiktig med å anklage Trump for å være feig. Tirsdag satt han i et timelangt intervju med redaktøren for Bloomberg i Chicago, John Micklethwait (se Elisabeth Rooneys artikkel). Før intervjuet begynner, sier Micklethwait at de har spurt Kamala om hun vil stille opp, og hennes kampanje har avslått. Alle vet grunnen: Kamala klarer ikke en time grilling om økonomi.

Likevel velger NRK Dagsnytt å kjøre frem finansmannen Jens Ulltveit Moe, som har satt hundrevis av millioner over styr  på grønt skifte. Han sier Trump vil gi børsløft på skattelette, men at han senere vil trykke penger og øke underskuddet. Uten å nevne at Biden-regimet har trykket 7000 milliarder dollar. Skatteøkningene Kamala har varslet, er helt nødvendige, sier Ulltveit Moe. Hun vil innføre skatt på urealiserbar verdistigning, akkurat som i Norge. Det er å drepe gåsa som legger gulleggene. Hvis dét skulle bli politikk i USA, vil det føre til kapitalflukt. Dette vet selvsagt Ulltveit Moe, men det er MDG-politikeren i ham som snakker.

Det er akkurat som med Biden og Kamala: ideologi på bekostning av lønnsom økonomi.

Amerikanerne har fått merke politikken på kroppen, og derfor stemmer de på Trump.

Kamala hadde 48 prosent positive i september. De har falt til 43 prosent i oktober. Det går altså gale veien, mens trenden er motsatt for Trump, og da har vi ikke sett på vippestatene, hvor det går enda bedre for Trump.

Demokratene reagerer med voldsomme utfall mot Trump. Kamala sier Trump er stadig mer psykisk destabilisert og farlig. De sier han er fullstendig fascist. Norske medier etterplaprer.

Men Demokratene har kjørt dette gamet mange ganger. Det virker ikke lenger. Velgerne har hørt det før.

Mens Trump forholder seg til inflasjon, kriminalitet og åpne grenser, bedriver Demokratene karakterdrap og benekter at det fins problemer. Det blir dobbel kortslutning.

Når Obama setter svarte menn i skammekroken, viser han at også han mangler bakkekontakt.

Da går det nedover.

 

Anker Linsay Davies til venstre var med på å faktasjekke Trump i debatten med Kamala. Hun forsøkte å sette Trump i skammekroken med falske fakta om abort og Springfield. Dette har tv-journalistene holdt på med helt siden Mitt Romney mot Obama, og velgerne reagerer. Corporate media har erklært velgerne krig og får svar på tiltale.

Former President Donald Trump has opened a three-point lead over Vice President Kamala Harris in the key battleground state of Pennsylvania.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.