Britisk politi jakter på en profesjonell gjeng med butikktyver som har stjålet champagne og andre luksusvarer til en verdi av minst 73.000 pund.
Den «mafialignende» virksomheten drives som en bedrift for å stjele champagne for å levere den til det europeiske fastlandet, der mangelen på vin har skapt et lukrativt svart marked, ifølge National Business Crime Solution (NBCS).
Dette melder The Telegraph. Bandittene skal i stor grad være fra Romania, noe som selvsagt åpner for muligheten til å mistenke at det dreier seg om de beryktede sigøynerne.
Tyvene – som av NBCS har fått kallenavnet «champagnegjengen» – opererer vanligvis i grupper på tre, og gjengmedlemmene bruker Bluetooth-hodesett for å kommunisere og advare hverandre hvis sikkerhetsvakter holder øye med dem.
De blander seg sammen med vanlige kunder men stjeler i stedet for å handle. Det er ikke uvanlig at de utløser alarm i butikkene for å skape forvirring.
– Det er som en mafialignende operasjon. Det drives som en bedrift, sier Sarah Bird, leder for lokale tjenester i NBCS, til BBC.
The Times skrev i august at unge rumenere utsatt for menneskesmugling tvinges til å bidra i den kriminelle virksomheten.
Ungdommer fra de fattigste landsbyene fyller lommene til hensynsløse kriminelle, som gjemmer seg i skyggene mens ofrene deres, og detaljistene, betaler prisen
Europa sliter med mangel på champagne, etter en eksploderende vekst i etterspørselen etter covid-tyranniets tid, noe som har gjort slike tyverier svært lønnsomme.
De organiserte bandene opererer etter klare planer, ifølge Bird.
– De reiser til et bestemt sted, de har en handleliste med ting de trenger å stjele. De stjeler varene og får en dagslønn.
Resultatet er skremmende: en voldsom økning i slik kriminalitet over hele Storbritannia.
Forhandlerne sier at butikktyveri nå er så utbredt at det koster minst 6 pence ekstra for hver transaksjon kundene gjør i butikken på grunn av kostnadene på 1,8 milliarder pund som stjeles hvert år, og de ekstra 700 millioner pund som forhandlerne må bruke på sikkerhetstiltak.
1,8 milliarder pund er over 25 milliarder kroner, hvert år. Hvis man legger til kostnadene som føle av sikkerhetstiltak, så snakker vi om kostnader årlig på over 35 milliarder kroner.
Det er dessuten vanskelig (eller umulig) for britiske myndigheter å utvise de kriminelle, på grunn av de klamme hendene britenes vedvarende medlemskap i Den europeiske menneskerettighetskonvesjonen (EMK) fører til.
Labour har lovet å innføre nye lover for å slå ned på butikktyverier ved å pålegge politiet å etterforske selv om varene som stjeles er verdt mindre enn 200 pund.
Et lovforslag vil reversere et såkalt «butikktyveriparagraf» som ble innført i 2014, og som innebærer at tyveri av varer til en verdi av under 200 pund regnes som «lav verdi».
Slike lover har også blitt innført av Soros-finansierte statsadvokater i blant annet California, noe som har ført til at stadig flere butikkjeder ikke lenger gidder å ha utsalg i delstaten.
Britisk politi sier at det ikke er «realistisk» for betjentene å rykke ut til alle butikktyverier. Dette burde kanskje britiske politikere ha tenkt på før man i praksis legaliserte tyverier av varer til en pris opp til 2800 norske kroner.
Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her! Kjøp eboken her.
Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.