Omar bin Laden, sønn av den drepte al-Qaida-lederen Osama bin Laden, har fått forbud mot å returnere til Frankrike.

Forherliget terrorisme

Frankrikes innenriksminister Bruno Retailleau har kunngjort at Omar bin Laden ble deportert på grunn av at han på sosiale medier har forherliget eller oppfordret til terrorisme. bin Laden som nu bor i Qatar efter flere år i Frankrike, har nektet for at han står bak innleggene. 

Ifølge Retailleau «kan ikke bin Laden returnere til Frankrike, uansett grunn».

Medieinteressant bryllup

Omar bin Laden som er statsborger i Qatar, fikk oppholdstillatelse i Frankrike i 2016 gjennom sitt ekteskap med den britiske kvinnen Jane Felix-Browne, en mor og bestemor med fem skilsmisser bak seg og mer enn to tiår eldre enn Omar. Efter giftermålet som vakte betydelig medieinteresse da det ble bekreftet i 2007, tok hun det muslimske navnet Zaina Mohamed Al-Sabah. De bosatte seg i byen Domfront-en-Poiraie i Normandie i 2018 hvor han ble «kunstner» under korona-nedstengningen.

Saudiaraber

43 år gamle bin Laden er født i Saudi-Arabia hvor han tilbragte sine første leveår. Han forlot sin far da han var 19 år gammel og har også bodd i Sudan og Afghanistan.

Frankrike: Omar bin Laden, Osamas sønn, tiltalt for å oppfordre til terror

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.