Venstresiden har hatt for vane å kalle alle de ikke liker for fascister. Nå er både VG og Liz Cheney «der».

Problemet deres er at hundretusener av amerikanere møter Trump på rallyer, ofte flere daglig. De har anledning til nærkontakt. Hvis Cheney, Mark Milley og VG tar feil, kan det vel tenkes at karakteristikkene slår tilbake på dem selv?

Å kalle noen fascist, er det eldste trikset i boken. Den som gjør det, viser bare at man mangler fantasi. Bob Woodward skal hjelpe Demokratene med å vinne valget. Han kan ha gjort det motsatte.

Mark Milley var slett ingen imponerende forsvarssjef. Han kunne vært tiltalt for landsforræderi. Han ringte sin kinesiske motpart høsten 2020 og sa at han kom til å ringe ham hvis USA angrep Kina, som om det var innenfor sannsynligheten. Milley og Nancy Pelosi forsøkte å late som om Trump kunne finne på desperate ting.

Milley saboterte også sikkerhetsopplegget rundt Capitol Hill 6. januar. Demokratene unnså seg ikke for å lyve om at det var Milley som hadde bedt om nasjonalgardister, når det i virkeligheten var Trump.

De er nå desperate etter å forhindre at Trump vinner. Kamala glipper. Hun er i tilbakegang, mens Trump er i siget. Alle kan se det.

Da hjelper det ikke å kalle Trump fascist og ond.

Tidligere kongressrepresentant for Republikanerne Liz Cheney sier seg enig i at Donald Trump er fascist, og hevder også at han er grusom og elsker tyranner.

I et intervju med NBC News vil hun ikke å ta avstand fra en uttalelse som tidligere forsvarssjef Mark Milley har kommet med i boken «War», skrevet av journalisten Bob Woodward. Her sier Milley at Trump er «fullt ut fascist».

– Jeg har enorm respekt for general Milley, og jeg ser ingen grunn til å være uenig med ham om den vurderingen, sier Cheney.

Milley var USAs forsvarssjef både under Trump og president Joe Biden. I boken kommer han med harde karakteristikker av sin tidligere sjef.

– Han er den farligste personen noensinne. Jeg hadde mistanker da jeg snakket med deg om hans mentale forfall og så videre, men nå innser jeg at han er fullt ut fascist. Han er nå den farligste mannen for dette landet, sier Milley i boken, som utgis tirsdag. Mye av innholdet er imidlertid lekket på forhånd.

Elsker tyranner

Også Liz Cheney advarer på det kraftigste mot hva Trump kan komme til å gjøre hvis han blir president igjen.

– Han kommer ikke til å respektere avgjørelsene i domstolene våre, sier hun, og advarer om at USA kan bli et land uten rettsorden hvis Trump får gjøre som han vil.

– De menneskene som hindret ham i å gjennomføre sine verste ønsker forrige gang, kommer ikke til å være der igjen, sier Cheney.

Hun kaller også Trump «grunnleggende ond», og anklager ham for å lyve til folk for å sikre seg politisk framgang. Hun framholder at USAs utenrikspolitikk vil bli kaotisk hvis Trump kommer til makten igjen.

– Donald Trump elsker tyranner. Han forguder dem, hevder hun.

Dick Cheney og Liz Cheney stemmer Kamala. Det tyder på at de er drevet av hat. Alle karakteristikkene de øser ut over Trump, passer på dem selv.

Liz var en av lederne av 6. januar-komiteen som løy og manipulerte. De fikk ikke den uttelling de håpet på, og endte med å slette en stor del av arkivet, fordi det ikke passet med det narrativet de gikk for.

 

Kjøp billetter til lesermøtet onsdag 16. oktober her!

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.