NTB

Italienske Jannik Sinner kan smile hele veien til banken etter en strålende 2024-sesong så langt. På de aller fleste parametere er verdenseneren et hav foran rivalene.

Sinner har vært utilnærmelig i store deler av kalenderåret, og 23-åringen har sanket titler på løpende bånd:

* Melbourne (Australian Open. Grand Slam),

* Rotterdam (ATP500),

* Miami (Masters (ATP1000)),

* Halle (ATP500),

* Cincinnati (Masters),

* New York (US Open, Grand Slam),

* Shanghai (Masters).

Listen over spillerne Sinner har slått i de ulike finalene, tegner et bilde av en forrykende sesong. Senest i Shanghai sist uke slo italieneren Novak Djokovic i finalen. Også Daniil Medvedev, Taylor Fritz og Alex de Minaur har vært blant finalemotstanderne.

Den gode 2024-sesongen har befestet Sinners 1.-plass på verdensrankingen, en posisjon han overtok etter Roland-Garros i juni. Også på sesongrankingen troner italieneren i ensom majestet, snaue 4000 poeng foran Carlos Alcaraz. Sinner er for lengst klar for ATP-sluttspillet i Torino, i likhet med både Alcaraz og Alexander Zverev.

I rene premiepenger har Sinner spilt inn rett i overkant av 12.000.000 dollar (130 millioner norske kroner). Fordelt på antallet opptredener utgjør det utrolige 1,83 millioner kroner per kamp.

Det har imidlertid også stormet rundt Sinner av utenomsportslige årsaker. Italieneren testet i vår positivt på steroiden clostebol, men ble trodd på at han verken hadde brukt stoffet med vilje eller vist uaktsomhet. I slutten av september ble det kjent at Det internasjonale antidopingbyrået (Wada) ikke godtar frikjennelsen. De har besluttet å anke saken til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Casper Ruud har på sin side innkassert småpene 3,79 millioner dollar (41 millioner norske kroner). Det tilsvarer omtrent 611.000 kroner per spilte kamp på ATP-touren (67).

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.