En fattig hindu-bonde ble for noen dager siden funnet hengt inne i en mangoplantasje sammen med sine tre sønner i alderen fire til åtte år. 

Politiet sier selvmord

På grunn av langtrukken respons fra det lokale pakistanske politi, tok lokalbefolkningen affære og skar ned likene. 

Politiet har identifisert bonden som den 32 år gamle Chaman Kolhi og konkludert med selvmord grunnet faktorer som arbeidsledighet, fattigdom og en konflikt med kona. De forventer at efterforskningen skal avdekke de underliggende årsakene til det angivelige selvmordet.

Sjokkert hindusamfunn

Tragedien har sjokkert hindusamfunnet og på sosiale medier trekkes ifølge Free Press Journal, politiets konklusjon i tvil:

– Hvordan har det vært mulig for faren å henge de tre sønnene uten at de har fått angst og satt seg til motverge; hvordan har nummer to og tre kunnet akseptere å la seg henge efter å ha bivånet broren bli hengt?

Det er mange mennesker i området og selv om det er rapportert flere selvmord i Umarkot, virker denne saken uklar. Den bør efterforskes grundig.

Systematisk diskriminering

Selvmordsraten blant pakistanske hinduer sies å være blant de høyeste i verden. Religiøse minoriteter blir på alle måter diskriminert, også av myndighetene. 

Områder befolket av hinduer har lite eller ingen utvikling, det er få sysselsettingsmuligheter, det hevdes at de til og med blir nektet statlig hjelp i nødsituasjoner.

Fratas livsgrunnlaget

Hindu Post gir sin versjon av virkeligheten for den hinduistiske minoriteten i Pakistan:

– For den hinduistiske minoriteten er det å finne stabile jobber eller mat nok til å brødfø familien en fjern virkelighet. Systematisk diskriminering har efterlatt mange uten håp eller midler til å overleve i et land der de systematisk blir fratatt livsgrunnlaget. Chaman Kohlis og hans tre barns tragiske død setter søkelyset på de vanskelighetene hinduminoriteten i Pakistan står overfor. 

Denne tragiske hendelsen er en sterk påminnelse om hvor fiendtlig Pakistan er overfor sin hinduistiske minoritet. Kombinasjonen av økonomisk nød og religiøs diskriminering fratar dem menneskeverd og sikkerhet. Vold, tvangskonvertering og økonomisk utnyttelse har skapt et miljø der overlevelse i seg selv blir til en kamp som tvinger folk til ekstreme handlinger. 

Pakistan er fjernt fra å tilby en trygg eller rettferdig tilværelse for sin hinduistiske befolkning.

Pakistan: Varm til­henger av døds­straff for blasfemi blir selv beskyldt for blasfemi

Kjøp «Klanen» her!

 

Kjøp billetter til lesermøtet onsdag 16. oktober her!

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.